Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Deniz Hümmet: “Har alltid vetat vad jag går för”

Foto: Matilda Larsson


Det hann bli 36 matcher och tre mål över drygt en säsong i Elfsborg innan det var dags för Deniz Hümmet att prova lyckan någon annanstans. Den 25 augusti stod det klart att Örebro lånar in den 23-årige anfallaren resten av säsongen.

Klubbytet visade sig vara en lyckoträff. Redan i debutmatchen i ÖSK-tröjan slog anfallaren till med ett hattrick mot IFK Norrköping, vilket resulterade i tre poäng till “Svartvitt” när segersiffrorna skrevs till 4–3.

– Jag har alltid vetat vad jag går för, och när du inte spelar är det svårt att visa vad man kan. Här har jag verkligen fått förtroende direkt. Jag trivs väldigt bra här. När du trivs, rullar allting på mycket enklare, säger Deniz Hümmet.

I sin andra match för klubben fixade Hümmet ytterligare tre poäng, och det mot sin moderklubb Malmö FF i torsdags. En assist och en fixad straffspark gav segern mot klubben i hans hjärta.

– I MFF spelade jag från var fem till jag var 18 år gammal. Det var en fantastisk tid med fantastiska ledare. Det är verkligen speciellt att möta MFF. Jag älskar verkligen både Malmö FF och Malmö som stad, men ute på planen lägger man alla känslor åt sidan och är professionell, berättar han.

På tal om Malmö FF. ÖSK har verkligen blivit MFF-personifierade nu med dig, Agon Mehmeti, Hussein Ali (samtliga fostrande i Malmö FF) och Romain Gall i laget!

– Ja, det är verkligen roligt! Klart att det är en annan kemi mellan varandra när man kommer ifrån samma stad. Så visst är det skönt att ha dem här.

ÖSK känns som det lag som har fått igång alla lagdelar allra bäst – åtminstone den senaste perioden. Hur ser du på ert eget spel ute på plan?

– Det funkar bra, och det är som du säger att vi är bra på samtliga positioner. För min egen del kompletterar jag och (Nordin) Gerzic varandra bra. Men i det stora hela gör vi alla det bra – tillsammans spelar vi som ett lag.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Deniz Hümmet: “Har alltid vetat vad jag går för”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.