Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Malmö FF:s tränare nöjd trots “bara” 6-0: “Möter ett välorganiserat lag”


Man har börjat vänja sig vid att Malmö FF alltid gör över tio mål i sina matcher. Efter 12-0 i premiären har laget vunnit med 18-0 två gånger om inför mötet mot Åkarp under lördagen. Därför kom det lite som en överraskning när laget “bara” mäktade med sex mål borta mot Åkarp IF under lördagens match i division 4 sydvästra. Fredrik Jahnfors menade dock efter matchen på att det inte var någon skräll att siffrorna inte blev lika stora som tidigare då motståndet var skickliga taktiskt.

– Ganska förväntat att det inte blev så stora siffror, vi hade bra koll på Åkarp och vet att det är ett välorganiserat lag med tränare som har koll på läget. Det var något vi såg som en härlig utmaning att lösa upp det, säger han och utvecklar.

– Åkarp gör det kompakt på mitten och vi spelar därför på ett annat sätt och försökte komma två mot en och vika in i straffområdet från kanterna vilket vi gjorde bra. Ett exempel på det är att fyra av sex mål idag görs av våra ytterbackar.

Svårt att hålla ångan uppe och fortsätta jaga mål när man redan leder matchen bekvämt?

– Det handlar om att försöka driva på energin hela tiden. När vi väl skapat ett målmässigt övertag så handlar det mycket om att i stället träna mycket på spelmönster. Använda få tillslag, löpningar in bakom och så vidare så att det blir riktigt meningsfullt för oss och det gör tjejerna riktigt bra.

Det är tight mellan matcherna för Malmö FF, redan på tisdag väntar nästa match för de himmelsblå när Backarnas FF väntar. Jahnfors känner inte att laget behöver göra så mycket annorlunda inför det mötet utan fortsätta på inslagen väg.

– Svårt att svara på vad vi ska göra bättre inför nästa, vi ska försöka göra en lika bra insats som idag. Jobba mycket med spelvändningar, positionsbyten, använda få tillslag och ha ett högt bolltempo. Det är bara det som gäller för oss!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.