Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gör stor succé på Twitter- nu väntar jätten Malmö FF för Backarnas FF: “Taggat hela våren och sommaren”

Foto: Emma Watson

Foto: Emma Watson


Backarnas FF har kanske inte fått den bästa av starter rent poängmässigt i division 4 sydvästra. Laget har fyra poäng på sina inledande sex matcher via en seger, en oavgjord och fyra förluster. Glädjen att spela fotboll verkar dock vara viktigare än segrar för Malmölaget när vi når en av lagets stjärnor Anna Blixt inför mötet mot Malmö FF på Malmö Stadion på tisdag för att höra om den tunga säsongsinledningen.

– Tung och tung. Vi har gjort lite mål, kvitterat i slutsekunderna, börjat nicka bollen, dansat i halvtid trots 4-0 under först 45 och vi har haft mysmiddagar efter matcherna. Vi har en fantastisk säsong, med andra ord, säger hon och utvecklar.

– Sen det här med att vinna, vi behöver börja sätta våra chanser. Jag behövde exempelvis fyra rena frilägen innan bollen satt bakom målvakt och inte till vänster om målet. Sedan behöver vi förstås täppa till lite bakåt. Framförallt i början av matchen. Och i slutet. Och däremellan. Det reder sig nog, så ska vi se att vi har minst sju pinnar innan säsongen är slut!

Det märks tydligt även på lagets Twitter-konto att Backarnas FF är ett lag som drivs av kärleken till fotbollen och att det viktigaste är att ha roligt. Twittersidan har i skrivande stund 580 följare och bjuder på mycket härliga skratt där text blandas med härliga videoklipp från matcher, träningar och annat.

– Twitterkontot roddas av vårt sociala medier-team, men framförallt av ordkonstnären/mediesnillet/geniet Emma Watson, berättar Anna Blixt.

Inför mötet mot Malmö FF har man kunnat ta del av att lagets nya matchställ kommit och även av klipp från träningsplanen och som ni ser är det magiska inlägg som publiceras.

Blixt berättar att matchen mot de himmelsblå på tisdag är en match de sett framemot sedan säsongen startade. Ja även innan dess.

– Förhoppningar om ett möte föddes redan när det röstades ja för ett damlag i Malmö FF. Det är verkligen en match vi har sett fram emot länge. Sedan har vi taggat hela våren och sommaren och jag har kanske varit lite extra taggad. Det har absolut hänt att jag skrikit “MFF!!” på träningarna med den underförstådda innebörden “kom igen nu! det är jobbigt, men det är värt det! heja heja!! hela vägen”.

Hur bedömer du era chanser?

– Vi har ingen chans att vinna. Men vi har chans att få spela en rolig match, att få visa upp vad fotbollsglädje är och att få säga till våra eventuella barn om x antal år att “mamma har spelat mot svenska mästarna”!

Sist men inte minst, har ni några knep för att stoppa målmaskinen MFF?

– Vi har absolut lite knep, lite utanför boxen-tänk kan man säga. Kan bli kul!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.