Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ali Eftekhari: “Tre viktiga matcher kvar där vi har allt i egna händer”


Linero IF slutade förra säsongen på en andra plats och fick chansen att kvala till division fyra. Ett kval som man inte riktigt lyckades med. I år har laget tagit nya tag och leder just nu Div.5 Sydvästra. Ett poäng före tvåan Husie IF.

Fotbollshörnan har pratat med Lineros tränare Ali Eftekhari om säsongen hittills.

– Vi har spelat bra och disciplinerat. Vi började hemma mot Croatia där vi vann med 4-1 sen hade vi ett par tuffa matcher i rad både Belleuve och Husie borta där båda lagen tog poäng. En tuff start mot väldigt bra lag. Hittills har vi gjort det bra men det är en lång väg kvar, tre viktiga matcher kvar där vi har allt i egna händer.

Är du nöjd med er spel, eller känner du att det saknas något? 

– Jag är väldigt nöjd. Vi har anpassat och väldigt bra efter det motstånd vi mött och har kombinerat vilja med spel. Killarna har varit grymma och gjort allt de kunnat match efter match förutom kanske mot Uppåkra där vi tappade matchen.

Ni vann senast mot Lunds SK med 4-2, hur summerar du den matchen? 

– LSK är utan tvekan en av de bättre lagen i serien. De var väldigt bra mot oss. En grym och farlig offensiv med väldigt duktiga spelare. Vi vann för vi ville mer. Tog de en tackling tog vi 3. Sprang de 50 m sprang vi 100 osv. Vi hade bestämt oss att 3 poäng skulle hem med oss till Linero. Vi slet och kämpade i 90 plus tillägg.

Det är en jämn serie där många lag har chansen att ta över serieledningen, hur ser du på att det är så jämnt, är det nervöst och kolla de andras resultat?

– Jag ljuger om jag säger jag inte är inne två till tre gånger om dagen. Men som tur är har vi Rutger. Han lugnar ner mig , haha! Vi har 3 matcher kvar och det är de enda vi kan påverka. Detta är en galet jämn serie och alla kan fortfarande vinna. Det vi fokuserar oss enbart nu är att göra vårt jobb. Det enda som står mellan oss och första plats är vi själva. Det är de enda vi kan påverka.

Ni möter AIF Barrikaden på lördag, tankar inför den matchen?

– Barrikaden är tuffa. Vi vet redan om att de krävs att vi har samma inställning som i Husie, Bellevue och Lsk matchen för att kunna plocka poängen vi behöver!

Hur mycket vet du om Barrikaden sedan tidigare?

– Kollar på deras matcher och har tillsammans med övriga ledare eventuellt hyfsat samlad bild av dem.

Om vi går in på matchbilden, vad tror du om den?

– Jag tror att vi behöver va etta, två och trea på alla bollar. Vi har en hyfsad plan om hur vi ska spela och vad vi ska göra. Men vi vet om att de är starka och springer en hel del. Vi måste bara göra det mer

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.