Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Engbe inför ödesveckan för Vellinge IF: “Känner oss segervissa”

Foto: Vellinge IF

Foto: Vellinge IF


Vellinge IF är nykomling i division 3, det är dock inget som har märkts av på planen. Efter åtta spelade matcher är laget bara poängen bakom Balkan som toppar tabellen. Lagets speciella målskytt i fjol Alexander Engbe är nöjd med hur hans lag uppträtt under den speciella säsongen där lagen bara möts vid ett tillfälle.

– Trots att vi är ett ungt lag har vi hittat en bra konsekvens i vårt spel och det känns som vi har en hög lägstanivå. Vi har en stabil grund att stå på och känner oss bekväma i våra roller helt enkelt och givetvis är det en styrka att ännu inte ha förlorat någon match.

Vellinge befinner sig på en andraplats i tabellen, bakom Malmölaget Balkan. På fjärdeplats hittar man Malmö City FC. Nu väntar först Malmö City och därefter Balkan för Vellinge IF som lär få bekänna färg.

– Vi går in i veckan med bra självförtroende och beslutsamhet. Det är två topplag vi ställs mot men vi känner oss segervissa och går för vinst i båda matcherna. Sammanfattningsvis är känslan god och vi ser fram emot matcherna, säger Engbe.

Vad vet du om kommande motståndet Malmö City?

– Personligen har jag inte sett Malmö City spela detta året så jag vet väldigt lite om dem. De ligger såklart i toppen av en anledning men det är inget motstånd vi räds. Jag förväntar mig dock en tuff match då det är ett toppmöte.

Engbe gjorde 20 mål i division 4 förra säsongen, i årets enkelserie har hittills blivit fem mål i division 3. Anfallaren är nöjd med hur laget agerat under säsongen där det inte funnits utrymme för misstag.

– Alla har varit medvetna om förutsättningarna men det är klart att det varit en annorlunda säsong, men hittills har vi hanterat det bra. Ska jag hitta något positivt så är det väl att vi lyckats pricka en god form under denna korta period vilket resulterat i en del poäng.

I den nästsista omgången väntar Balkan för Vellinge, ett lag som hela tiden varit med i toppen. Engbe tror att nyckeln till vinst mot Malmölaget blir att fortsätta fokusera på deras eget spel.

– Vi fokuserar aldrig på motståndarna vi ställs mot utan vi lägger tid och energi på att utveckla vårt egna spel och slipa på detaljerna. Det passar inte oss att justera matchplanen utifrån motståndarna. Vinner vi mot Balkan så kommer vi att göra det på vårt eget sätt utifrån våra egna principer.

Slutligen, hur slutar toppmatchen på lördag mot Malmö City?

– Vinst 1-0!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.