Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Mål att stanna kvar i fyran- nu går BK Höllviken för uppflyttning: “Resultatet av hårt arbete”

Foto: Claus Nielsen

Foto: Claus Nielsen


Inför säsongen var det inte många som snackade om BK Höllviken som utmanare till att ta steget upp i division 3. Anledningen till det var att laget genomgått ett generationsskifte som tordes ta tid vilket även tränaren Martin Nordbladh lyfte när vi pratade med honom kort in på säsongen. Höllviken har dock bevisat att de är ett lag att räkna med redan i år. Med tre matcher kvar av division 4 sydvästra ligger laget på en fjärdeplats, bara poängen bakom Ariana på andraplats och fyra poäng bakom serieledande Åkarps IF. Ett lag de även möter om en vecka. Patrik Pavlovic är en spelare som stuckit ut i Höllviken med sina åtta mål på lika många matcher. Han tror att anledningen till lagets framgång under säsongen är hårt jobb och det starka kollektivet.

– En stor faktor till att vi är med där uppe är att vi jobbar för varandra, som ett lag. Det har känts bra under året och vi har hållit en hög nivå på samtliga träningar och pushat varandra. Att vi nu under säsongen har tagit en hel del poäng är resultatet av hårt arbete.

Er tränare sa tidigt in på säsongen att målet fortsatt var att stanna kvar i fyran, trodde han inte på att ni höll så här hög nivå?

– Vår tränare tror på vår kapacitet och potential, det vet vi. Det handlar mest om att vara ödmjuk och att ta en match i taget. Vilket fungerat bra!

Under helgen väntar jumbon Kvarnby IK för BK Höllvikens del. Därefter blir det toppmatch mot serieledarna Åkarps IF. Svårt att ha fokus på helgens uppgift kan tänkas när stormatchen mot serieledarna ligger runt hörnet.

– Det gäller att ge allt sitt fokus på samtliga träningar och ta en match i taget, säger Pavlovic.

Patrik Pavlovic har rosat marknaden rejält med sina åtta mål och är en stor bidragande faktor till lagets framgång. Han är nöjd med det han presterat hittills under säsongen och att äntligen vara 100 procent.

– Det har känts skönt att vara tillbaka på planen igen efter några år av skadebekymmer. Suget är tillbaka och jag har hittat en klubb som jag trivs i. Sedan har jag alltid haft ett sinne för att göra mål. Får man sina lägen ska man sätta dit dem!

Vad talar för att Höllviken når division 3?

– Det som gäller för att vi ska nå trean är främst hårt arbete och att vi är fokuserade under de kommande veckorna som är kvar. Gör vi vårt jobb och med lite flyt så kan det gå vägen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.