Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målgarantin Filip Torstensson ska föra Dalby till division 3


Filip Torstensson gjorde 15 mål i seriespelet 2018. Under fjolåret blev det hela 25 fullträffar och i år har han redan svarat för 13 mål. Att kalla anfallaren för ett stycke målgaranti är verkligen ingen överdrift. I år har han dessutom gjort målen på endast åtta matcher vilket ger ett snitt på ruggiga 1,6 mål per match. För lagets del har det också gått bra men inte i samma paritet som målkungen Torstenssons. Dalby GIF ligger i skrivande stund på fjärdeplats i division 4 östra. Sju poäng bakom serieledande VMA IK men bara två poäng bakom tvåan Lunnarp. Torstensson är i och med detta optimistisk till lagets chanser under avslutningen av serien.

– Vi har kvar och möta VMA och sen Gärsnäs (ligger på tredjeplats) i sista omgången. Målet är och ha det i egna händer inför den matchen. Under årets säsong har vi tappat poäng i några matcher som vi under förra året avgjorde sent i och vann men så blir det väl i och med att vi har tagit steget upp i division 4 i år, säger målkungen.

Din säsong skojar man inte bort, 13 mål på 8 matcher. Vad är hemligheten bakom alla mål?

– Vi är ett sammansvetsat lag där alla vet vad de ska göra och vi hittar varandra bra. Kan inte påstå att det finns en hemlighet bakom men jag har alltid haft en fallenhet för mål, säger Torstensson lite blygsamt.

Dalby-anfallaren vet verkligen var målet står och är inte sen på att sätta dit bollen när lägena kommer. Om man gör 40 mål på två säsonger lär det finnas intresse från klubbar högre upp än division 4. Torstensson berättar också att han varit och testat vingarna efter förra säsongens succé men han valde ändå att bli Dalby trogen.

– Jag var och testade i två division 2-klubbar i vintras. I slutändan föll dock inte alla bitar på plats. Det ska funka med jobb, det privata och fotbollen. Det var ändå kul att få testa på nivån som är där!

I och med att årets seriespel är en enkelserie börjar matcherna redan ta slut. För Dalbys del återstår nu tre matcher kvar, alla av avgörande karaktär. Först ut VMA IK, därefter Janstorp och sen avslutar man mot Gärsnäs. VMA som laget ställs mot under lördagen har inlett säsongen lysande med sju vinster och enbart en förlust. Torstensson antar att det blir en tuff uppgift för Dalby men erkänner att han inte har någon vidare koll på motståndet.

– Inför serien var det många lag som jag inte hade koll på. VMA är ett av dessa lagen men kollar man bara på resultaten så kommer det garanterat bli en tuff match.

Efter åtta matcher har du har gjort 13 mål, hur många baljor blir det när vi sammanfattar säsongen?

– Förhoppningsvis några mål till men vikten ligger i och säkra en kvalplats upp!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.