Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Familjen Nihlstorp kan mer än ishockey- Lukas avgjorde när Åkarp tog ett stort steg närmare trean


När namnet Nihlstorp kommer på tal är det nog många som spontant tänker på Cristopher Nihlstorp. Ishockeymålvakten med meriter från spel i NHL-laget Dallas Stars och som dessutom har två SM-guld med Färjestad respektive Växjö. Det finns dock även en yngre bror Nihlstorp som huserar i lokalserierna. Lillebror Lukas Nihlstorp är anfallare och spelar för Åkarps IF i division 4. Igår var det han som satte det avgörande målet när laget besegrade Limhamns FF med 1-0 på Åkarps IP och tog ett stort kliv närmare division 3.

– Det var en otroligt jämn match där vi möter ett välorganiserat Limhamn. Vi får inte vårt spel riktigt att stämma och matchen blir lite trevande, säger Lukas Nihlstorp och fortsätter.

– I andra halvlek tycker jag dock att vi är det bättre laget. Tillslut ger det resultat där vi får in bollen och jag får hänga den på huvudet.

Du har haft en roll som inhoppare hela säsongen. Hur har det varit att inte få starta så många matcher?

– Det är alltid tufft att komma in i en match oavsett hur matchbilden är men jag är glad för att jag får chansen. Sen om det är fem eller 30 minuter kan kvitta. Ser inte det som ett problem att få starta på bänken men absolut vill jag kriga för att få en startplats!

I och med segern igår leder Åkarp serien med tre poäng med bara två matcher kvar att spela. BK Höllviken borta först och därefter Kvarnby IK på hemmaplan i avslutningen. Även om det ser väldigt bra ut för de rödsvarta vill inte Nihlstorp ta ut något avancemang i förskott.

– Vi är långt ifrån klara för trean. Serien är otroligt jämn och trots att vi vinner gör även lagen där bakom det. Vi tar en match i taget vilket vi gjort hela säsongen och det kommer vi fortsätta göra, säger han samtidigt som han medger att det börjar kännas att det är nära nu.

– Det finns i bakhuvudet att det är nära men vi försöker koppla bort det och bara köra på…

Lukas med brorsan Christopher som nått stora framgångar inom ishockeyn. Foto: Privat

Att heta Nihlstorp i efternamn leder till en del reaktioner med tanke på broderns kändisskap från hockeykarriären. Även om det blivit fotboll för Lukas del så har Cristophers karriär gjort att även den sporten blivit ett stort intresse för lillebrorsan.

– Ishockeyn är en stor del av mitt liv, dock aldrig som spelare bara utanför.

Du har växt upp med en elitidrottande bror. Vad har du fått för känslan kring det livet?

– Jag har alltid sett upp till min bror vilket jag fortfarande gör och jag följer hans karriär med glädje. Absolut har man känt en inre press att man vill bli lika bra som honom. Framför allt när jag var målvakt och mer satsade, säger Lukas Nihlstorp som berättar om en relation till brorsan som inte varit präglad av press att nå eliten.

– Min bror har alltid stöttat mig och inte pushat mig och tryckt på mig att jag måste bli bättre. Det har bara varit roligt att följa honom. Livet för mig har varit som för vem som men intresset för min bror och hockeyn har gjort att man sett ex antal matcher. Vågar inte ens räkna hur många matcher jag har sett.

Lukas Nihlstorp gjorde sitt första mål för säsongen under helgen och har gjort en start för Åkarps IF under säsongen. Annars har han mestadels agerat inhoppare i division 4-laget. 22-årige anfallaren tror inte att han kan nå samma höjder som brorsan gjort i sin karriär. Han spelar mest för kärleken till sporten, han tar dock intresse på stort allvar.

– Det är viktigt att det hålls på en seriös nivå, vilket det görs nu. Jag spelar fotboll för jag tycker det är roligt och sedan jag gick från att vara målvakt till att bli anfallare fick jag en nytändning, säger han och fortsätter.

– Så länge jag tycker det är roligt kommer jag fortsätta spela men jag skulle nog säga att dörren att nå samma höjder som Cristopher är ganska stängd, men man ska aldrig säga aldrig haha!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.