Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Lokallegendens nya projekt- tar restaurangen hem till dig

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


Att slänga sig med ord som legend är vanligt dessa dagar för att få klick. Att kalla Daniel Hidefält Thulin för en lokallegend är dock ingen överdrift. Backen gjorde hela 412 matcher i Torns IF:s seniortrupp under sin aktiva spelarkarriär och var med på den långa resan genom seriesystemet för klubben som nu tillhör Ettan. Denna resa skrev Hidefält Thulin själv om i en krönika här på Fotbollshörnan för den intresserade. Nu är fotbollsskorna uppe på hyllan sedan slutet av 2018 men Daniel har nya projekt på gång. Nu är dock inte fotbollen eller sporten i fokus. I stället handlar hans nya projekt om matlagning. Han vill ta restaurangkänslan till hemmet.

– Thulins Mat erbjuder att man hyr hem en kock till sig eget hem. Vi planerar, förbereder och tillagar all mat så det enda man behöver tänka på är dukning och porslinet efter. Jag älskar att laga mat och kände att jag ville testa något helt nytt. Jag älskar mitt nuvarande jobb så vill samtidigt vara kvar där. Nu får jag möjligheten att göra både och samt att utvecklas både som person samt kock, säger Hidefält Thulin som i dagsläget jobbar som köksföreståndare på ett ungdomshem.

Många är vi som gillar att gå ut med vänner och familj och ta sig en bit mat på restaurang och man undrar kanske varför man skulle vilja ta kocken med sig hem i stället.

– Självklart ska man fortsätta gå på restaurang och stötta ställen, speciellt i dessa tider. Men alla kanske inte har möjlighet att gå på restaurang. Jag själv är småbarnsförälder och vet att det kan vara lite svårt att få till barnvakt samt att den speciella resturangkänslan försvinner lite om man har barnen med sig, säger han och fortsätter.

– Med detta företag slipper man de känslorna och vi tar restaurangmaten till hemmet istället. Samtidigt kan alla parterna om man vill ta ett glas vin också vilket kanske inte alltid går om man behöver ta bilen till restaurangen. Även perfekt för ett slutet sällskap. Men vi riktar inte in oss på en speciell målgrupp utan vi är ute efter den breda publiken som vill uppleva en härlig sittning i sitt eget hem där vi även kan ge den personliga kontakten till kunderna.

Thulin in action. Foto: Privat

Lokalserierna går nu in i sitt slutskede av säsongen då divisionerna 2-6 spelas som enkelserier. Seriesegrarna brukar fira avancemang med guldfest där mat och dryck frossas. Vi frågar Hidefält Thulin hur man komponerar den perfekta guldmiddagen.

– Det är en svår fråga, det beror ju lite på laget, klubben och traditionerna runt omkring. Mina guldfirande var oftast flytande föda. Vi siktade mer på festen än på maten, haha!

På tal om mat, hur viktig skulle du säga att kosten är för att lyckas på fotbollsplanen?

– Självklart är maten viktig om man ska lyckas inom sin idrott. Sedan har jag aldrig uteslutit något utan jag tror mer på att mår människan bra så mår idrottaren bra. Magnus Wislander har ju sagt att när han var som bäst åt han vitt rostbröd med Nutella till frukost. Med det sagt ska man självklart inte äta snabbmat sju dagar/veckan men man ska unna sig!

Om man nu väljer Thulins tjänster och huvudpersonen själv kommer på besök känner man att lite fotbollstugg är på sin plats. Huruvida kocken bjuder på detta är lite upp till gästerna. Kunderna i Stångby kan i alla fall få sig lite anekdoter berättar den forne vänsterbacken.

– Det beror nog lite på sällskapet, förhoppningsvis får jag några kunder i Stångby och då kanske det slinker med en story eller två. Men samtidigt är det maten som är i fokus, det är den jag går all in på!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.