Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

FBK Balkan kan fira helg med avancemang till tvåan: “Sådana matcher man vill uppleva”

Foto: Privat

Foto: Privat


Efter sju vinster, en oavgjord och endast en förlust är FBK Balkan nu bara en match från att kunna ta klivet upp till division 2. Seger hemma mot Vellinge IF på fredag och saken är klar. Motståndet kunde dock varit enklare. Vellinge har fortfarande inte förlorat under seriespelet och lär bjuda till ordentlig kamp. Anfallaren i Balkan Sebastian Rask känner till motståndet väl och medger att det kommer bli en tuff match på fredag.

– Ett lag som imponerat mest av alla lag och kommer göra allt för att vi inte ska få fira serieseger på fredag. Skulle säga att jag har rätt bra koll på Vellinge faktiskt då jag har spelat tillsammans med några därifrån och även känner några.

Bara en match från ni kan vara klara för division 2. Hur är känslorna just nu?

– Det känns väldigt bra och förväntansfullt! Det är sådana här matcher man vill uppleva som fotbollsspelare. Ettan mot tvåan i slutet av säsongen där allt står på spel!

Känslan är att det kan bli en del nerver därute. Hur gör man för att stänga ute dessa?

– Det kommer där finnas såklart innan match, men så fort domaren blåser igång så är nerverna borta, säger Sebastian Rask.

Skulle Balkan vinna är avancemang klart till division 2 men ett oavgjort gör även det att mycket ska till för att de ska tappa sin serieledning då laget avslutar mot ett av lagen i botten, IFK Simrishamn. Oavgjort mot Vellinge och vinst mot Simrishamn gör också att Balkan står som seriesegrare. Skulle det bli klart redan på fredag lovar Rask ett bra firande men han tar inte ut något firande i förskott.

– Så långt har vi inte tänkt ännu, först ska jobbet göras på fredag. Men gör vi vad vi kan och ska göra genom att klara av att vinna så kommer det såklart att bli rätt bra firande på fredag förmodligen haha!

Sebastian Rask och hans anfallskollega Andrej Simeunovic har tillsammans gjort 16 av lagets 24 mål under säsongen. Det lär dra till sig intressenter efter att säsongen är avslutad. Rask är dock tydlig med att han gärna blir kvar i Malmöklubben även 2021.

– Det hoppas jag verkligen, trivs jättebra här. Allt kan hända men just nu är de fokus på matcherna som är kvar sen tar vi tag i nästa säsong!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.