Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Först Ariana, nu ska BK Höllviken skaka serieledarna: “Vill fortsätta jakten på högre placering”


BK Höllviken var inte någon utmanare på förhand i division 4. Under säsongen har dock laget visat sig vara en rejäl kandidat till ta steget upp i division 3. Laget har bara en förlust på de inledande nio omgångarna och har bara en poäng upp till andraplacerade Ariana. På fredag möter laget serieledande Åkarps IF. Vinst där och det skiljer bara en poäng inför den avslutande omgången. Tränaren Martin Nordbladh är förstås nöjd med vad laget presterat under säsongen hittills.

– Jag är jättenöjd med vår prestation i år och fantastiskt roligt för oss alla i BK Höllviken att vi får vara med och spela betydelsefulla matcher ända in på slutet av årets serie. Vi har säkrat minst en fjärdeplats, men nu vill vi fortsätta jakten på en högre placering!

Vad har gjort er så starka under säsongen?

– För det första har vi en bra mix av unga och rutinerade duktiga fotbollsspelare, allt från 17 års ålder upp till 38 år, säger han och fortsätter.

– Sedan har både ledare och spelare tillsammans skapat en fantastisk stämning och gemenskap, vilket gjort att vi i år kämpar för varandra. Detta har starkt bidragit till vår framgång!

Tidigare under säsongen lyckades BK Höllviken besegra storfavoriterna Ariana, nu ställs de mot Åkarp som toppar serien. Frågan är om laget kan bryta ner ännu en gigant. Nordbladh tror att chanserna finns.

– Åkarp är ett bra lag med en stark defensiv som släppt in väldigt lite mål och samtidigt producerat bra med mål framåt. Jag tror att en kombination av taktisk planering tillsammans med ett fortsatt hårt jobb skall kunna störa även ett lag som Åkarp.

Att ni spelar hemma, har det någon fördel i de här lite lägre sammanhangen?

– Vi har inte förlorat på hemmaplan i år och tanken är att vi ska bibehålla den sviten även efter fredagens match. Men jag vet faktiskt inte om hemmaplan har någon större betydelse i dessa sammanhang.

Med tanke på er generationsväxling i truppen, vore det bara positivt med avancemang till trean eller kan det rent av vara för tidigt att gå upp en division?

– Precis som du nämner, så genomgår vi en generationsväxling. Ett avancemang till trean skulle vara ett kvitto på en fantastisk prestation, säger Nordbladh och fortsätter.

– Viktigast av allt är att fortsätta skapa en bra grund som håller på lång sikt oavsett vilken division vi tillhör.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.