Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tahiris mål viktig nyckel till IFK Malmös mäktiga vinstsvit: “Försökt lägga till en växel”

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


Två raka förluster i omgång fyra och fem för IFK Malmö gjorde att de tappade viktig mark i division 2 och många räknade nog bort lagets chanser till avancemang. Det gjorde sannerligen inte de själva. Nu har laget fyra raka segrar i seriespelet och ligger tvåa på samma poäng som serieledande Ängelholms FF. En nyckel till lagets fina segersvit är Ilir Tahiri som gjort sju av lagets 13 mål under säsongen. Han menar att anledningen till de fina resultaten på sistone handlar om en mix av effektivitet framför mål och att alla spelare tar jobbet för varandra.

– Vi är väl medvetna om att det är vår laginsats som vinner matcherna för oss. Vi kämpar från första till sista minuten och är effektiva i motståndarnas straffområde!

Samma poäng som serieledande Ängelholm nu, vad talar för att det är IFK Malmö som står som slutsegrare om ett par veckor?

– Några direkta slutsatser är svåra att dra men vi ska försöka spela som vi gjort på sistone. Det har varit ett lyckat koncept så det är bara till att fortsätta. En positiv aspekt är att vi spelar tre av fyra matcher på vår underbara hemmaarena. Vi har en fin matta och kan spela en attraktiv fotboll på den, säger Tahiri.

Ilir Tahiri har som sagt en fin säsong hos “Di Gule” med sina sju mål. Förra säsongen blev det tre mål för hans del och även tidigare år har Tahiri inte varit känd för att vara en målgörare av rang. Inför årets säsong bestämde sig dock 22-åringen för att växla upp.

– Jag har satt mycket press på mig själv och velat vara den som gör den stora skillnaden på planen. Jag spelar ju egentligen som 10:a men har i år spelats mycket som anfallare vilket har styrkt mig då jag visar att jag kan hantera flera positioner. Förra säsongen avslutades på ett bra sätt och jag har egentligen bara försökt lägga till en ytterligare växel i år, säger han.

Vad har du för mål med fotbollen, drömmer du om spel på elitnivå?

– Det är ju självklart att man har en dröm och vill spela så högt upp som möjligt. Inför den här säsongen bestämde jag mig för att kunna ge fotbollen en verklig chans, säger han och utvecklar.

– Jag har avslutat mina studier nu och kan enklare ta mig an nya- och tuffare utmaningar. Tidigare var det mer så att klubbar hörde av sig men man tackade nej på grund av att man inte ville lämna studierna. Gällande framtiden försöker jag att inte tänka på det så mycket just nu utan det kommer efter säsongens slut. Jag lägger mycket fokus på att försöka vinna varje match och prestera så bra som möjligt.

Tahiri har varit stekhet framför mål 2020. Hans sju mål är nästan 54 % av hela lagets målskörd under seriespelet. Foto: Fredrik Rundgren

Nästa match för IFK Malmö är Assyriska BK som ligger på niondeplats och som kommer från en seger mot Varberg. Tahiri menar att matchen mot Assyriska blir som alla andra matcher trots att IFK Malmö nu på allvar är med i striden om seriesegern.

– Assyriska ser jag som vilken annan motståndare som helst i den här serien. Det blir absolut ingen enkel match utan snarare som en final för vår del. Varje match är avgörande, varje match är en ny final!

Fem raka segrar, är det lätt att man tror att segrarna kommer av sig själv då?

– Vi vet hur situationen är och vad som krävs för att slåss om en topplacering. Vi har inte råd att underskatta motståndarna. Vi måste fortsätta spela som vi gjort på sistone och då är jag säker på att det kommer att gå bra.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.