Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Åkarps IF klara för division 3- Nikola Zivanovic hjälte


Nikola Zivanovic kom till Åkarps IF inför säsongen och lovade att han skulle stå för en hel del mål när vi pratade med honom kort efter att flytten blev klar. Nu blev det inga 30 mål för anfallaren då serien inte blev som den brukar utan spelades som enkelserie. Succé blev det ändå för anfallaren. Inför fredagens match mot BK Höllviken hade han gjort åtta mål för laget och även i själva spelet har han varit en bidragande faktor till lagets topplacering. Mot Höllviken kom ännu en fullträff, ett mål som inledde Åkarps målskytte och som förde laget hela vägen till division 3. Laget vann med 1-0 och har nu sex poäng ner till Ariana som har en match mindre spelad. Även om Malmölaget skulle vinna sin match i helgen kan de endast hamna på samma poäng som Åkarp. Oavsett om Ariana skulle vinna sina två sista matcher och Åkarp förlora sin sista tar Åkarp steget till division 3. Detta gör dom för att de blir bästa tvåa i division 4-serierna i värsta fall vilket även det räcker för att gå upp. Det handlar alltså inte om inbördes möten mot Ariana som stod i texten tidigare utan om målskillnad så Ariana kan fortfarande vinna serien. Målkungen Zivanovic var så klart nöjd efter att slutsignalen ljöd i Höllviken under fredagskvällen. Åkarp är klara för division 3 2021.

– Det känns gött. Vi visste att så länge vi inte släpper in mål så kommer det att lossna förr eller senare. Vi är solida och kompakta under matchen och tillslut trillar bollen in för vår del.

Ni är klara för division 3, känslan är att det kan bli lite oroligt på nattklubbarna i Malmö inatt…

– Haha, ja det finns risk att det blir oroligt. Var det bär av får vi se sen men är man ute i Malmö lär man höra oss i alla fall.

Zivanovic firar sitt mål mot Lilla Torg tidigare under säsongen.

Zivanovic och André Johansson som också kom till Åkarp inför säsongen har varit väldigt viktiga för Åkarps offensiv under säsongen. Zivanovic vill dock hellre lyfta laget än sin egen prestation när han förklarar hur det varit att spela för ÅIF under 2020.

– Det har varit väldigt roligt, det är en riktigt bra grupp det här med en härlig sammanhållning. Det är verkligen inte bara jag och André som gjort det här utan hela laget. Ett lag som bara släpper in tre mål med en match kvar att spela är ett tecken på ett riktigt bra kollektiv.

Den stora frågan nu är om du blir kvar till nästa säsong?

– Det får du fråga Forsén (Åkarps sportchef), haha. Jag trivs jättebra så det blir nog ett år till skulle jag tro.

Men du lovar inget?

– Jo, det kan jag nästan lova!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.