Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målkungen Aziz om succésäsongen och finaldramat han nu kan missa: “Ska överklaga domslutet”

Foto: Höganäs BK

Foto: Höganäs BK


Höganäs BK har en närmast perfekt säsong bakom sig med åtta segrar och två oavgjorda på tio matcher. Trots det har laget inte säkrat avancemang till division 2 med en match kvar att spela. BK Astrio har nämligen också rosat marknaden då även de vunnit åtta, spelat oavgjort vid ett tillfälle och bara förlorat en match. En poäng skiljer nu mellan lagen med en match kvar och i den sista omgången möts topplagen. Höganäs målkung Samuel Aziz som spelat allsvenskt för Helsingborgs IF och GIF Sundsvall tidigare i karriären har under serien gjort tio mål på nio matcher och toppar skytteligan. I näst sista omgången mot Laholm hände dock det som inte fick hända. I den 90:e minuten fick Aziz rött kort och kan nu missa avslutningen. Anfallaren hoppas dock in i det sista på att så inte blir fallet.

– Vi ska överklaga då domslutet var bedrövligt. Vi har spelat in matchen och kommer skicka in det till förbundet, det var dessutom linjedomaren som tog beslutet.

Med en match kvar har ni fortfarande inte förlorat. Vad gör er så bra i år?

– Skulle säga att vi är extremt bra offensivt men ännu bättre defensivt. Ofta är det varken eller men vi har verkligen fått ihop båda bitarna, det är otroligt viktigt, säger Aziz som medger att det är lite surt att serien redan inte är i hamn med tanke på lagets poängskörd.

– Ja, självklart bör man kanske vara klar när man har vunnit 8 av 10 matcher i en serie med totalt 11 matcher. Nu är fallet sådant att de räcker med oavgjort i sista för att gå upp. Med det sagt så går vi för vinst.

Ja, ni ställs mot tvåan BK Astrio. Vad vet du om motståndet?

– Ett bollskickligt lag tror jag. Ett lag som vill lira.

Aziz har en diger karriär bakom sig med meriter som spel i allsvenskan med Helsingborgs IF och GIF Sundsvall. Han har även spelat i superettan med Syrianska och Brage. Innan han kom till Höganäs 2019 spelade han division 1-fotboll med Eskilsminne. Att göra tio mål på nio matcher i division 3 är då något som stjärnan tycker är rimligt med tanke på hans fotbollsbakgrund.

– Jag gör en godkänd säsong tycker jag och har bidragit på ett sätt som jag bör göra i divison 3. Är även glad att jag har delat ut mina mål i många matcher, mål i sju av tio matcher hittills.

Vad skulle du säga utmärker en vass målskytt?

– Göra mål kontinuerligt, rör sig smart. Själva spelet innan målet.

Matchen mot Astrio kunde blivit något av målkungarnas kamp då Aziz gjort 10 och motståndets Sten Preuss gjort nio. Nu kanske målen får göras av Aziz klubbkompis Hassan Maatouk i stället. Även han har levererat framåt med nio mål så här långt in i seriespelet. Under veckan spelar Astrio kval till svenska cupen mot allsvenska Falkenbergs FF. Aziz tror att Höganäs kan ha en liten fördel inför matchen i och med detta.

– Ja absolut är det en liten fördel. Hade inte föredragit att ha en cupmatch mot allsvenskt lag i en sådan viktig skede av säsongen.

Sist men inte minst, varför ska man bege sig ner och se seriefinalen nästa söndag?

– Man får se två bollskickliga lag som spelar attraktiv fotboll spetsat med en massa individuellt bra fotbollspelare som kan avgöra på egen hand. Toppat med att vinnaren i matchen dessutom vinner hela serien. Förhoppningsvis är jag med, men även om inte så är det helt klart värt och se!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.