Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Preuss stensäker framför mål- nu vankas spännande seriefinal för BK Astrio:s målkung

Foto: Casper Johansson

Foto: Casper Johansson


Sten Preuss har varit BK Astrios speciella målskytt den här säsongen med sina nio mål på tio matcher. Astrio har gjort en fantastisk säsong i division 3 sydvästra Götaland med sina åtta segrar på tio matcher. Laget har endast en förlust som kom mot Laholms FK. Den kan stå laget dyrt. Med en match kvar befinner sig Astrio nämligen “bara” på andraplats, poängen bakom Höganäs som ännu inte förlorat. Nu ställs Höganäs mot Astrio i en avslutningsmatch med extra allt. Astrios målkung Sten Preuss har ganska bra koll på det kommande motståndet.

– Jag vet att de är ett bra lag med många duktiga spelare som spelat högre upp i seriesystemet. Hur de spelar har jag inte så bra koll på utan vi fokuserar mest på vårt egna spel, berättar han.

Din egen säsong är inte att leka med, nio mål på tio matcher. Vad har gjort Preuss så vass i år?

Att jag gjort många mål är mina lagkamraters förtjänst. Vi är väldigt samspelta och kompletterar varandra bra. Både genom kombinationer men även via Emil Håkansson på kanten. Han är duktig på att utmana och på så sätt kan jag få lite mer utrymme.

I motståndarlaget har Preuss ett par spelare av liknande kvalitéer. Samuel Aziz har gjort tio baljor under säsongen och även Hassan Makhoor har rosat marknaden för Höganäs med nio mål så här långt. Matchen på söndag blir med andra ord inte bara en match mellan seriens två bästa lag utan även en match om skytteligatiteln. Preuss väljer dock att fokusera på laget före jaget.

– Det är inget jag lägger så stor vikt vid. Om jag får välja mellan att vinna serien eller skytteligan så väljer jag att vinna serien alla dagar i veckan. Samtidigt hade det såklart varit kul att vinna både serien och skytteligan.

Uppladdningen inför avslutningen kunde dock varit mjukare för laget från Halland. Den 30:e september ställs laget nämligen mot allsvenska Falkenbergs FF i kvalet till svenska cupen. Preuss ser framemot även den bataljen men är samtidigt tydlig med var fokus ligger.

– I princip allt fokus är på Höganäs-matchen och avancemanget till division 2. Matchen mot Falkenberg blir mer en rolig utmaning där vi får mäta oss med ett allsvenskt lag som ska bli väldigt kul. Den viktigaste matchen är utan tvekan mot Höganäs!

Att seriefinalen spelas på bortaplan för er del, innebär det att ni går in lite som underdogs på söndag?

Att vi spelar på bortaplan har nog ingen större betydelse. Vår egna plan har varit ganska dålig hela säsongen och vi brukar nästan vara bättre på bortaplan eftersom alla andras planer brukar vara bättre än vår egna. Jag tror att det kommer passa oss bra att spela på bortaplan!

Hur laddar du upp inför seriefinalen, mycket kolhydrater?

– Jag ändrar inte så mycket i mina förberedelser utan nu handlar det mest om att göra en bra träningsvecka och match mot Falkenberg. Därefter handlar det om att ladda om och förhoppningsvis göra vår bästa match i år!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.