Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Galna dramat i division 4 nordvästra- tre lag inom en poäng inför slutomgången


Det har svängt fram och tillbaka i division 4 nordvästra under denna korta säsong. Bjärreds IF, Borstahusens BK och FK Besa har alla varit med i toppstriden hela vägen in. Med två matcher kvar att spela var Borstahusen i topp följt av FK Besa och Bjärreds IF som låg på samma poäng. I näst sista omgången besegrade då Bjärred Borstahusen med 1-0, ett resultat som ändrade förutsättningarna helt. Inför sista omgången har nu FK Besa kommandot, ytterst knappt dock. Bjärred har nämligen lika många poäng och bara ett mål mindre i målskillnad. Bjärreds tränare Mikael Brandrup ser fram emot en rafflande slutomgång.

– Det är så spännande som det kan bli får man väl säga. Känslan är att det kommer bli tufft att kunna avgöra på egen hand. Samtidigt är känslan i truppen god och vi vill verkligen ge det en ärlig chans. Vi ser verkligen fram emot söndagens matcher i alla division 4 serierna!

För Bjärreds del väntar fjärdeplacerade Fortuna FF i sista matchen, ett lag som inte har något att spela för inför slutomgången vilket kan gynna Bjärred. FK Besa som har allt i sina händer ställs mot Glumslöv som ligger i bottenskiktet. I deras fall är dock matchen minst lika viktig som för Besas del. Skulle det bli förlust för Glumslöv kan de nämligen med stor sannolikhet ramla ner i femman. FK Besas speciella målskytt under säsongen Adnan Ramadani som gjort makalösa 15 mål på bara 8 matcher för hans del tycker det känns skönt att laget har avancemanget i sina händer. Samtidigt är han orolig att Fortuna ska vika ner sig mot Bjärred.

– Efter vår vinst mot Fortuna senast kom många av deras spelare fram och sade “lycka till i kvalet, vi kommer släppa in 5 mål mot Bjärred”. Det tycker jag inte är rättvist. Många av våra spelare gick med sina huvud nere istället för att fira ledningen, säger han.

FK Besa ska dock gör sitt och vinna mot Glumslöv.

– Vi har kämpat väldigt mycket för att att vara där vi är nu och ha allt i våra egna händer. Jag ska ge allt under den sista matchen om det så skulle innebära att jag får lämna planen utan tänder!

Borstahusen som gick från toppen till tredjeplatsen vågar inte tro på poängtapp från Besa och Bjärred. De ställer i stället in sig på kval vilket även det vore en stor framgång med tanke på ambitionsnivån inför säsongen.

– Vårt mål inför det här året var att stanna kvar i fyran så vi har allt att vinna på söndag. Att vinna serien blir svårt då jag inte tror att Besa eller Bjärred kommer förlora då det är två jätteduktiga lag, säger lagets tränare Anders “Lillis” Nilsson och berättar om förutsättningarna inför avslutningsmatchen mot Kågeröds BoIF.

– Vi måste vinna för att bli bästa trea och vad vi förstår så är det bara den trean som får kvala. Så klart kommer vi att ge allt för att klara av det.

Lagom till sista matchen verkar laget även ha tillgång till stora delar av truppen.

– Vi har tyvärr dragits med lite avstängningar och skador den sista tiden. Men vi räknar med att få tillbaka tre, fyra spelare som vi inte har kunnat använda under de sista två, tre matcherna. Vi får se hur långt det räcker!

FK Besa, Bjärreds IF eller Borstahusens BK. Ingenting är klart. Alla har chansen inför slutomgången. På söndag vet vi vem som avancerar till division 3.

Tider och spelplatser för topplagen under slutomgången på söndag:

Borstahusens BK- Kågeröds BoIF Ulkavallen A-plan

 Fortuna FF- Bjärreds IF Rydebäcks IP, gräsplan

 Glumslövs FF- FK Besa Örevångs IP A-plan

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.