Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Halvskadade Edvinsson inför den dramatiska avslutningen: “Får bära eller brista”


Teckomatorps SK inledde årets säsong lika ljuvligt som året innan med segrar på löpande band. Först i omgång sju kom första poängtappet då Dösjöbro blev för svåra och laget inkasserade sin första förlust. Därefter har det inte flutit på lika smärtfritt för Teckomatorp som även haft två kryss inför den avslutande matchen till helgen. Poängtappen för laget har också tightat till tabellen rejält. Inför sista matchen gör nu tre lag upp om direktplatsen till fyran. Teckomatorp leder serien på samma poäng som Snogeröds IF men med betydligt bättre målskillnad. Poängen bakom dessa hittar vi Marieholms IS som har bättre målskillnad än Teckomatorp. Ett riktigt getingbo med andra ord!

Linus Edvinsson som varit Teckomatorps poängmaskin de senaste säsongerna har dragits med en del skadebekymmer under säsongen. Inför avslutningen har han dock bestämt sig för att bita ihop och dra på sig fotbollskläderna oavsett känningar.

– Jag har varit skadad sedan fyra matcher tillbaka och inte kunnat köra för fullt. På lördag så får det bära eller brista, berättar målkungen som trots sin frånvaro bara är två mål från skytteligaledning med sina åtta baljor under säsongen.

Tränaren Tomas Olsson kan ta laget till division 4 efter att först ha tagit laget till division 5 förra säsongen.

Edvinsson tycker det ska bli härligt att kliva ut till en match där så mycket står på spel, något som inte händer varje dag.

– Har nog inte varit med om en så pass viktig match som handlar om att allt avgörs i sista. Men det är såna matcher jag verkligen gillar att spela. Jag har inte hunnit bli nervös riktigt än måste jag nog säga men man går ju och tänker på det väldigt ofta under dagarna.

Hur är känslan i truppen inför den potentiella guldmatchen?

– Jag tror alla i laget är taggade på att vinna så vi kommer komma med fokus från minut ett. Tror inte jag vill något hellre just nu än att vinna den matchen och fira med alla som varit med längs med denna märkliga säsong, både lagkamrater, ledare och supportrar. På något vis ska bli skönt med ett slut på fotbollen för detta året.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.