Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Sagan om Ariana en match från ett nytt ljust kapitel

Foto: Nisar Mirza

Foto: Nisar Mirza


Ariana FC var nykomlingar i division 4 men inledde ändå säsongen som stora favoriter till seriesegern. Nu verkar det inte bli någon serievinst för Ariana då Åkarp leder serien med tre poäng inför avslutningen och möter bottenlaget Kvarnby IK i sista matchen. En andraplats kan dock räcka långt för Malmölaget, ja faktiskt hela vägen till division 3 utan kval.

– Vinst och vi är klara. Ett kryss kan räcka också om inte den andra tvåan i division 4 nordvästra vinner sin match med över tio mål. Vinst innebär i alla fall att vi slipper kvalspel, säger lagets härförare och klubbens sportchef Omid Hushmand.

Seger på söndag mot Kosova i avslutningen leder alltså till ytterligare ett avancemang för Ariana FC som ännu inte upplevt hur det känns att stanna kvar i en division under sin framgångsresa sedan starten 2015. Omid Hushmand är riktigt stolt över den resan laget gjort från starten till idag då laget många gånger fått höra att de inte kommer räcka till för att sedan bevisa motsatsen gång efter gång.

– Division 3 skulle kännas som en saga och vore otroligt mäktigt, även med tanke på hur populär laget har blivit på så kort tid. Under åren som varit har många räknat bort oss. Det har varit folk som sagt att i division 6 kommer de få det tufft, sen var det de som sade att femman inte är som sexan, säger han och fortsätter.

– Sen kom fyran och alla sa att fyran är inget att leka med. Deras bubbla kommer att spricka nu. Sånt snack har det varit men nu är vi snart där. Nästa vecka säger vi säkert hej då till Skånes Fotbollsförbud och säger hej till SvFF. Då är vi på riktigt! Med det sagt kommer vi inte dit för att stanna, eller för att vara ett lag i mängden. Vi ska lämna avtryck i svensk fotboll!

Division 4 har dock inte varit en dans på rosor för Malmölaget. Två förluster mot BK Höllviken och Åkarps IF har gjort att laget verkligen fått kriga för sin målsättning.

– Det känns väldigt nära nu men vi har verkligen lidit i år med tanke på allt som har varit. Våra hemmamatcher brukar vara en föreställning, en rock´n roll konsert. I år har dock väldigt mycket gått emot oss och på det så gör Åkarps IF en magisk säsong. Nu är vi är ändå där, 90 minuten ifrån division 3, det är styrkebesked om inte annat, säger Hushmand utan att för den saken underskatta Kosova.

– Vi tar inte ut något i förskott och Kosovo ska inte underskattas men vi kommer att gå för det.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.