Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Öja serievinnare i slaget om Ystad: “Varit en extra tändvätska”

Foto: Öja FF

Foto: Öja FF


Inför sista omgången av division 5 södra stod det klart att något av lagen från Ystad skulle ta klivet upp i fyran. IFK Ystad hade serien i sina händer inför slutomgången men gick där på pumpen i derbyt mot Ystad IF via en 2-0 förlust. Det resultatet öppnade upp för Öja FF som hade bortamatch mot Bara GoIF i sin sista match. Där gick laget på nock och vann med klara 5-0 vilket förde laget till serievinst i division 5 södra på samma poäng som Ystads IF men med ett mål tillgodo i målskillnad. Öja FF:s stjärnback Sebastian Andersson berättar att laget valde att helt tänka på vad de själva skulle göra och bortse från derbymatchen mellan de andra Ystadslagen som ägde rum samma tid.

– Inför sista omgången valde vi att fokusera på vår insats. Vi sade att vi skulle göra en fin prestation mot Bara så vi gett det en chans och gjort vad vi kunnat. Därefter var det bara att hoppas på ett bra resultat mellan Ystads IF-IFK Ystad, berättar han.

Segern mot Bara var Öjas sjätte seger för säsongen och med fem kryss därutöver innebar det att laget gått obesegrat genom seriespelet. Något Andersson vill hylla tränaren Pär Håkansson och hans team extra för.

– De har lagt upp ett spelsätt där alla är delaktiga i försvarspelet, när alla tio utespelare bidrar i försvarspelet så är det jäkligt svårt för motståndarna att göra mål på oss, säger han och fortsätter.

– Sen har vi spelat en fotboll som gör att vi tar oss till många lägen och när vi är effektiva gör vi fem mål per match. Denna kombinationen gör oss obesegrade i år!

Hur var det att göra upp med Ystads IF och IFK Ystad om slutsegern?

– Kampen mellan Ystads IF, IFK Ystad och oss har varit en liten extra tändvätska som har gjort att det är lättare att klämma ut de sista löpningarna som man annars lätt skippar. Det har varit kul att se tre Ystadslag i toppen på serien. Att det sen är vi som står som segrare gör ju inte saken sämre!

Vad gjorde att ni vann serien tillslut?

– Vi har en bra mix mellan unga och lite äldre spelare i truppen, de unga spelarna bidrar med att hela tiden springa och har en jäkla härlig vilja där dom vägrar att ge sig. De äldre bidrar med lugn och rutin, denna mixen har gynnat oss!

Sebastian Andersson, en av många Öja-hjältar som vann division 5 södra. Foto: Öja FF

När man vinner en serie krävs såklart ett firande. Gör man dessutom det genom att komma före två stadsrivaler kan man tänka sig att firandet blir ännu trevligare. Det dröjde dock ett tag innan firandet kunde ta fart på allvar för Öjas del då derbymatchen låg efter något.

– Efter slutsignalen i vår match fick vi vänta in slutresultatet från matchen i Ystad. När vi väl fick resultatet blev det ett segervrål och dans i en ring ute på planen, säger Andersson och berättar om kvällen som följde.

– Då bjöd klubben på middag på restaurang Lite Mer i Ystad och kvällen avslutades sedan på Bryggeriet i Ystad där det firades hela kvällen lång!

Självklart skulle det firas lite mer när man når avancemang i en serie med två lokalrivaler. 2021 får vi njuta av Öja FF i division 4!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.