Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ramadani avslutade med hattrick- gjorde 18 mål när FK Besa tog klivet till division 3

Foto: Privat

Foto: Privat


Det finns ett uttryck som heter att en spelare gör inget lag och många gånger stämmer det. I FK Besas fall finns det dock en spelare som stuckit ut något alldeles extra under seriespelet 2020. Han heter Adnan Ramadani och gjorde hela 18 mål under de elva seriematcherna för laget. Inför avslutningen hade FK Besa seriesegern i sina egna händer. Seger mot Glumslöv skulle antagligen räcka till avancemang såvida inte Bjärred vann sin match mot Fortuna med stora siffror. Nu skulle det visa sig att Bjärred förlorade sin avslutande match, det hindrade dock inte Besa och inte minst Adnan Ramadani från att fortsätta leverera. I den sista matchen vann laget med klara 4-1 på bortaplan och Ramadani hade stor show med tre mål. Skyttekungen berättar om ett tufft seriespel som levde hela vägen in.

– Det har varit tufft hela vägen men nu är vi division 3. Vi har kämpat för det och känner att vi är ett mycket bättre lag än att spela division 4, säger han och fortsätter.

– Vi har dessutom skrivit historia som första klubb med albanska rötter i Sverige som nått division 3. Känslan just nu går inte att beskriva!

Du har bara pumpat in mål under säsongen och det fortsatte även i sista matchen. Har du haft en bättre målform tidigare i karriären?

– De målen jag har gjort har varit hela lagets förtjänst. Utan mina lagkamrater hade inte varit så. Jag har haft målrika säsonger tidigare också men just denna säsongen ville alla till division 3 och då visste jag vad som gäller.

Gör man 18 mål i division 4 känns det som att det kanske inte räcker att ta ett steg upp i seriesystemet och att blickarna från lag på högre nivå hör av sig. Ramadani håller dock låg profil och tar saker som de kommer framöver.

– Gillar inte att planera så mycket innan så nu tar jag det som det kommer, det är gott om tid till säsongen börjar igen!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.