Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Burda en av hjältarna när Malmö City säkrade kvalspel: “Vår målvakt storspelade”


Det har inte blivit många mål under säsongen för Malmö Citys mittfältare Daniel Burda. Målen han gjort däremot har varit desto viktigare. Av de tre målen han stod för under seriespelet var ett vinstmålet borta mot Högaborg tidigt in i seriespelet. Ett annat mycket viktigt mål kom i den avslutande matchen mot Tomelilla som säkrade kvalplats till division 2 för Malmölaget. Mittfältaren gjorde där lagets viktiga kvitteringsmål. Därefter kunde City även göra 2-1 kort senare. Burda berättar om en avslutningsomgång mot Tomelilla som kunde slutat lite hur som om det inte vore för laget målvakt.

– Vi börjar matchen med mycket bollinnehav men lyckas inte riktigt skapa några farliga chanser. I stället är det Tomelilla som får de farligaste chanserna men vår målvakt Ronnie storspelar. Han gör några fantastiska räddningar och håller hoppet vid liv, säger Daniel Burda och fortsätter berätta om matchen mot Tomelilla.

– De lyckas göra 1-0 på oss ganska tidigt in på andra halvlek. Efter det målet kändes det som att vi vaknade och lade in en ny växel. Vi var i behov av tre poäng och skulle ha med oss dem. Det var ända alternativet.

Så blev också fallet, mål i 62:e respektive 65:e minuten gjorde att City hade vänt matchen och hade kvalplatsen i sin hand. Då kom nästa smäll för laget.

– Vi fick rött kort för andra matchen i rad. Nu kom det röda runt den 70:e minuten. Trots 10 man lyckades vi hålla undan då vi jobbar tillsammans för att stänga luckorna.

Daniel Burda, mannen som gör sina mål i matcher som betyder mycket.

Känslan att nå gå in i ett kvalspel?

– Det känns jättebra med kval, serien har varit kort så det är lite extra kul att den förlängs år. Senast city spela kval blev det avancemang, får se om historien upprepar sig i år, säger Burda vars lag nu ställs mot BK Astrio i omgång 1 av kvalet.

– Jag vet inte så mycket om dem men det blir säkert en bra match!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.