Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Peter Ahlin: “Det känns väldigt bra att vi lyckades vinna serien”

Foto: Borgeby FK


Efter tio spelade matcher avslutades Div 1 Södra Götaland under helgen. När man summerar serien så står det klart att Borgeby FK tog hem seriesegern, tre poäng före tvåan Eskilsminne IF. Dessutom gör man detta obesegrat.

– Det känns väldigt bra att vi lyckades vinna serien efter ett mindre bra resultatmässigt 2019. När vi satte målet för 2020 så siktade vi på att tillhöra toppskiktet men det viktigaste för oss var att komma in på “vinnarspåret” igen, säger Borgebys tränare Peter Ahlin till Fotbollshörnan.

Hur firades seriesegern? 

– Vi hade en avslutningsmiddag för alla spelare och ledare i laget och njöt av stunden. Men sen i måndags så är fokus på kvalet.

Endast två insläppta mål, vad har hemligheten varit bakom denna succé?

– Att vi släppt in så få mål är ett resultat av att spelare tar ett gemensamt ansvar defensivt för varandra. Vi har även en hård konkurrens på backsidan vilket medför att vi kan rotera spelare utan att kvalitén försämras. Generellt har vi konkurrenssituation på varje position vilket har gjort att vi kan hålla hög nivå på träningarna.

Säsongen är inte över än, för nu väntar ett kvalspel mot Elitettan där ni möter Mariebo IK, hur är tankarna inför kvalet? 

– Vi är glada vi lyckades förlänga denna “korta” fotbollshöst med ett kvalspel där vi inte har nåt att förlora. Vi får möta ett lag som vi aldrig har mött men som också vunnit en serie utan förluster så tufft kommer det säkert bli.

Serieseger men ändå kvalspel för att ta sig upp i seriesystemet, hur ser du på det? 

– Jag tycker att vinner man en serie så ska man flyttas upp direkt. Och med att det är direkt nerflyttning från Elitetttan så är det väldigt märkligt att 1:orna i serien under måste kvala upp.

Om vi går in på matchen mot Mariebo IK, vad tror du kommer bli avgörande? 

– Avgörande i kvalet tror jag kommer bli att vi är bra i boxarna (både defensivt och offensivt) och ha lite tur där. Även kunna hantera “kvalnerverna” och kunna njuta av stunden för att kunna få ut maximalt av alla spelare i truppen (fem byten gäller även där).

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.