Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Hadzikadunic om första säsongen i Ariana FC och brorsans framfart i Ryssland

Foto: Nisar Mirza

Foto: Nisar Mirza


Inför årets säsong förstärkte Ariana FC med en rad meriterade nyförvärv som skulle hjälpa laget att ta nästa steg i deras resa mot toppen. En av spelarna som hämtades in var backen Adi Hadzikadunic som kom från fyra säsonger med division 2-klubben IFK Malmö. Nu behövde han en ny utmaning och tyckte Arianas projekt kändes spännande. Han valde därför att gå dit utan ekonomisk ersättning.

– Inga pengar är med i bilden, jag vet inte varför det blev Ariana för mig. Kände väl att jag behövde en ny utmaning med min fotboll.

Utmaning att byta spel i division 2 mot spel i fyran?

– Utmaning mer i form av att ta klubben till nya höjder. Man vill ju vara med på en sådan resa. Jag har hört mycket om klubben då de avancerat i seriesystemet varje år och nu kände jag att varför inte testa på det.

Rent kvalitetsmässigt har han inte märkt någon större skillnad mellan IFK Malmö och Ariana FC som han tillhör idag.

– Skillnaden i kvalité lagen emellan har inte varit så stor egentligen. Spelarna vi har i Ariana har gjort att det inte känts som ett vanligt division 4-lag utan det är ett lag med många individuellt skickliga spelare. Kollar man däremot serierna emellan så är skillnaderna tydligare då division 2-klubbarna generellt sett har större ambitioner än vad klubbarna i den här serien har.

Foto: Nisar Mirza
Stabil i försvaret. Ariana släppte in 11 mål under seriespelet. Adi Hadzikadunic spelade 10 av 11 matcher för Malmölaget.
Foto: Nisar Mirza

Hittills har tiden i Ariana varit lyckad för backen. Laget kom förvisso “bara” tvåa i division 4 under säsongen men poängskörden de skrapade ihop gjorde att de är klara för division 3 utan att behöva kvala. De släppte dessutom in elva mål på elva matcher vilket får anses vara ett fint facit för en backlinje. Hadzikadunic har bara fina saker att säga om Ariana FC efter sin första säsong i Malmöklubben med ambitioner att nå allsvenskan.

– Har fått väldigt sköna känslor för klubben under den här säsongen jag varit här. En förening som präglas av en stor gemenskap där alla behandlas väl, känns en stor familj, säger han och utvecklar.

– Nu har vi inte fått ha publiken med oss på alla hemmamatcher med tanke på pandemin men det kommer väl till nästa säsong så man får uppleva det också. Det är roligt att så många följer oss, föreningen har väldigt många följare på sociala medier. Det är bara kul!

Ambitionen är att nå allsvenskan, många lag från Malmö har försökt tidigare men ofta tar det stopp i division 2 typ. Vad tänker du om ambitionen hos föreningen?

– Man måste ha ambitioner tycker jag och på sikt tycker jag faktiskt det är rimligt att ha allsvenskan som mål. Man får ta det steg för steg så vet man aldrig var det kan leda framöver. Det gäller att etablera sig i de lite bättre serierna division 1, superettan innan man tar det där sista steget till allsvenskan.

Hur ser dina egna ambitioner ut med fotbollen?

– Målet är att försöka spela så högt upp som möjligt och nu främst med Ariana FC. Man vill vara med på resan och se hur långt det går.

Adi Hadzikadunic presenteras av Ariana FC 21 juni 2020. Till höger om Adi ser ni föreningens sportchef och nyckelspelare Omid Hushmand.

När vi når Adi Hadzikadunic befinner han sig i Bosnien. Om ni tycker Hadzikadunic klingar bekant kan det vara för att ni har hört talas om Adis yngre bror Dennis Hadzikadunic. Dennis spelade en tid i Malmö FF innan han i juli 2018 skrev på för Rostov i ryska ligan där han spelar än idag. På torsdag lirar han EM-kval för Bosnien i Bosnien och därför blev det inget långdraget firande av avancemanget till trean för Adis del.

– Nej, det gick snabbt där, haha. Det vankas EM-kval för honom nu på torsdag och ska vara här en vecka till efter det, berättar Adi.

Är det Ariana som bjuder på resan?

– Nej, tyvärr inte denna gången, det får läggas på klubben nästa gång, haha!

Adi berättar att han åkt till Ryssland vid ett antal tillfällen för att hälsa på sin lillebror men under pandemin har det varit stängda gränser så då har besöken uteblivit. Alla matcher som Dennis spelar för Rostov följer han dock och det har varit en lyckad sejour i Ryssland så här långt.

– Han har gjort det bra, att vara fotbollsproffs är mycket tuffare än många tror. Det vet jag efter att ha följt Dennis resa väldigt nära, säger han och utvecklar.

-Kanske är Ryssland ett lite extra tufft land att spela i. Det är flyg till varje bortamatch i princip och man lever för fotboll tjugofyra timmar om dygnet nästan men har man väl blivit proffs så är det något man får leva med.

Nästan så att du är lite nöjd att inte ha nått samma höjder själv?

– Haha, jag hade själv velat uppleva det också för att testa på det livet men att sen hålla på med det….då måste man nog brinna för det på ett helt annat sätt om man ska orka tror jag.

Du är storebror till Dennis, har det funnits stunder då det känts jobbigt att lillebrorsan lirar utomlands medan du krigat på i serierna just under eliten?

– Inte en sekund faktiskt, i stället känns det som att det Dennis upplever är något som jag också får uppleva genom honom. Det har inte funnits några sådana tankar alls.

Nu väntar en lååång försäsong för Adi Hadzikadunic och Ariana FC innan division 3 drar igång till våren 2021 under förutsättning att pandemin inte tar ny kraft och Adi ser sig själv i Malmöklubben även nästkommande säsong.

– Som det ser ut just nu så absolut!

Division 3 innebär SvFF i stället för Skåneboll och en tuffare serie. Vad behöver kryddas i er trupp för att vara med i toppen även där?

– Några nyförvärv behövs så klart alltid och där är jag inte orolig. Jag vet hur Omid Hushmand (sportchef och spelare) och styrelsen funkar. De kommer ta in rätt spelare som klaffar med hela gruppen och då ska det mycket till för att rubba oss känns det som.

Vad händer fram till nästa säsong för din del?

– Är nere i Bosnien en vecka till sen hoppas jag komma in i Ryssland på något sätt så jag kan hänga med brorsan lite om det är möjligt. Annars är det inte mycket planerat utan vi drar igång träningen igen om två-tre veckor och laddar för nästa säsong.

Ord om Adi Hadzikadunic som spelare…

Brorsan Denniz Hadzikadunic:

– Adi är en ledare och en stabil pjäs som gillar att vinna. Han har bra passningar och fin vision på planen.

Sportchefen och spelaren Omid Hushmand:

– Utöver att Adi har agerat en general i vår backlinje i år och har radat upp fina prestationer så är han en magisk människa utanför planen. En förebild för alla. Ariana är ett lag som vill spela fotboll och det behövs fina fötter på varje position och Adi med sina fötter passar det här laget perfekt! Orädd och fysisk back som Ariana kommer att ha mycket nytta av framöver.

Tränaren Nesat Spahiu:

– När jag tog över Ariana var vi i akut behov av en mittback, en spelande mittback med pondus och som var riktigt bra i uppbyggnaden av spelet. Jag har sedan tidigare varit intresserad av Adi och det var ett lätt val av oss att vilja plocka in honom. En spelare som trots flera år i division 2 varit oerhört ödmjuk inför uppgiften. Ett proffs ut i tåspetsen som fullborda sin uppgift som Ariana spelare. Det skiljer inte så mycket på och utanför banan när det gäller Adi, man vet vad man får.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.