Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Husie tog ett ordentligt grepp i dubbelmötet mot Teckomatorp- vann med 4-1

Foto: Privat

Foto: Privat


Igår inleddes kvalspelet till division 4 med ett gäng matcher. Ett utav de hetaste mötena på förhand spelades mellan Husie IF och Teckomatorps SK. Där gick Husie på knock i första mötet och vann med klara 4-1 på hemmaplan. Nu väntar bortamöte för Malmölaget till helgen som skaffat sig en rejäl matchboll. Blerim Mulici gjorde det viktiga 4-1 målet för Husie i slutet av matchen och berättar lite om mötet mot Teckomatorp.

– Vi börjar matchen bra och har några halvchanser att kunna göra mål. Efter 15-20 minuter har vi två avslut som räddas ut av Teckomatorps målvakt/spelare i mållinjen. Vi fortsätter att ösa på och tillslut får vi utdelning genom Mattias Lindell som får en fin passning ut av Rocco Tadic, säger Mulici och fortsätter.

– Två minuter innan paus slår Teckomatorp en långboll som resulterar i att deras anfallare kommer fri med vår målvakt och gör mål. Trots att det nästan är halvtid slutar vi inte spela utan med sista sparken spelar Simon Keredzin fram till Mattias Lindell som kyligt placerar bollen i mål och vi får med oss 2-1 in i paus.

Husie IF lyckas efter paus göra ytterligare två mål och dessutom få gästernas Anton Ask utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort i 63:e minuter. Mulici berättar om dramat i andra halvek.

– Vi fortsätter trumma på och skapar chans efter chans men bollen vill tyvärr inte in i mål och våra avslut kunde ha varit bättre också. När de får en spelare utvisad med cirka 30 minuter kvar ser man att Teckomatorp inte orkar gå framåt utan det känns som dem vill försvara sig och gå på resultaten, säger han och fortsätter.

– Vi ville annat och fortsatte ösa framåt och gör 3-1 genom Oscar Jägare, ännu en gång är Mattias Lindell inblandad i ett mål. Den här gången som framspelare. Mattias Lindell blir sedan utbytt efter 3-1 målet.

Blerim Mulici gjorde viktiga 4-1 målet för Husie som gör att uppförsbacken nu är stor för Teckomatorp inför möte två under helgen. Foto: Privat

Mulici berättar om en mycket hungrig Lindell som var på spelhumör under gårdagen. Blerim Mulici själv gjorde inte heller bort sig och skulle få sätta spiken i kistan kort innan slutvisslan ljöd.

– I den 88.e minuten vinner vi bollen högt på deras planhalva och Labinot Dreshaj spelar fram till mig som gör 4-1 målet. Som helhet tycker jag att vi är det bättre lagen under hela matchen och vi får med oss ett fint resultat, säger han samtidigt som han inte vill ta ut segern i omgång 1 för tidigt.

– Vi måste förstå att det här är långt ifrån avgjort och det är mycket kvar att spela. Vi vet vad vi måste göra och vi kommer allt vi har för att ta oss vidare och ta steget upp till div 4!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.