Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ali Eftekhari: “Troligen den märkligaste säsongen i fotbollshistorien”

Foto: Linero IF


Det blev en jämn strid i Div.5 Sydvästra. Men Linero IF var starkast och stod som seriesegrare när säsongen summeras. Nu väntar division fyra nästa säsong för klubben. Vi har pratat med lagets tränare Ali Eftekhari om säsongen som har varit.

– Speciell, men framförallt känns det som ett stort tryck har släppt. Vi firade i lördagskväll och njöt hela söndag. Sen på måndag var det full fokus på hur bygger vidare inför 2021, säger Lineros tränare Ali Eftekhari till Fotbollshörnan.

Hur vill du summera er säsong? 

– Speciell, en udda säsong. Troligen den märkligaste säsongen i fotbollshistorien för hela världen. Hela våren gick vi ovetandes i galen lång försäsong. Men när första matchen var igång visste vi att de var vinna eller försvinna som gällde i varje match. Grabbarna gav allt och resultatet visade sig vara bra till slut. En krokig säsong men glädjerik. Vi gör mycket mål och höll tätt bakåt och i många matcher ville vi mer än motståndarna. Alla kunde slå varandra i denna serien och alla kunde ta poäng mot varandra. Märklig men ett spännande år.

Serien har varit jämn med många olika serieledare efterhand, hur nervöst har det varit att följa toppstriden? 

– Ja, var börjar man. Grå hårstrån och ett slitet hjärta. Men vi fick mycket hjälp på vägen. Topplagen tappade poäng när vi tog poäng. Det har spännande in i slutet. Bellevue gjorde sitt jobb mot Croatia och vi var piskade att vinna mot ett bra Möllan. Tycker inte de förtjänade att åka ut. Ett bra lag faktiskt! Men varje helg har vi varit piskade att ta tre poäng och killarna lyckades med det

Det blev som sagt enkelserie i år, nu när man har testat det, är det något man vill fortsätta med eller skönt det är över?

– Tycker att de va bra med enkelserie detta år då ingen visste riktigt var som skulle hända. Hade varit tråkigt att komma igång i våras sen fick man besked att de skulle skjutas upp. Så detta var nog de bästa detta året. Men tycker vi ska lämna 2020 bakom oss och gå tillbaka till det gamla. Då tror jag många lag som hade de svårare hade klarat sig bättre.

En mittenplacering i Fair play-liga, kanske inte ett bra facit, hur kommer man som klubb jobba vidare med denna bit? 

– Vissa varningar måste man ta. Det kommer med sporten. Så länge det ej är för onödigt snack eller idiot saker så är jag ok med varningar. Så länge dem gynnar laget.

Nu inleds världens längsta försäsong fram till april, hur kommer ni lägga upp hösten? 

– Just nu ett litet kort uppehåll i oktober för laget . Men vi ledare är igång och letar värvningar och förstärkningar redan. Vi lägger även upp hela planen för 2021 nu också. Det är en skillnad på div 4 kontra div 5 vilket gör att vi som förening måste höja oss mer också. 

– Nu hoppas jag på att Lunds kommun stöttar oss i denna resa uppåt och ger klubben mer möjligheter att förnyas.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.