Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Teckomatorp vägrar ge upp trots “omöjligt” läge inför returen mot Husie


Teckomatorps SK fick nöja sig med kvalspel till fyran då de förlorade sin avslutande match i division 5 mot Stehag. I första kvalrundan väntade Malmölaget Husie IF och TSK åkte på en rejäl mina i den första kvalmatchen av två. Efter att ha legat under med 2-1 i halvtid slutade matchen tillslut 4-1 till hemmalaget Husie efter ett sent mål med bara minuter kvar att spela. Ett omöjligt läge inför returen idag kan tyckas men TSK:s tränare vill tro på möjligheten till en makalös vändning.

– Det gäller att få mål i matchen för att fortsätta skapa en tro, säger Tomas Olsson.

Förutsättningarna är att Teckomatorp måste vinna matchen med minst 3-0 för att nå omgång 2 i kvalet. Skulle däremot Husie göra mål i matchen så är det UEFA:s regler kring bortamål som gäller. Skulle matchen sluta 4-1 till hemmalaget innebär förlängning a 2*15 minuter. Om Husie gör två mål räcker inte tre måls differens för TSK utan då behöver de göra sex mål för att ta sig vidare. Olssons mannar står med andra ord inför en sannerligen tuff uppgift.

– Det finns absolut en möjlighet att vända detta, vi tror på att vi kan göra det, säger han samtidigt som han förstår det tuffa utgångsläget de satt sig i.

– Vi kan inte sticka under stolen med att det är ett väldigt svårt läge.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.