Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gjorde 30 mål i seriespelet och 15 sista tre- ändå är Ödåkra IF ett dubbelmöte från division 5

Foto: Privat

Foto: Privat


Ödåkra IF har inte den bästa av säsonger bakom sig då laget slutade först på niondeplats i division 4 nordvästra under säsongen som gick. Det resultatet ledde till kval där nu Husie IF väntar i ett dubbelmöte där vinnaren spelar division 4 nästa år. Om laget Ödåkra hade en svag säsong så var deras anfallare Alexander Gavriilidis Bornebuschs säsong desto bättre. Trots niondeplatsen lyckades han stå för åtta mål på elva matcher vilket gjorde honom till seriens tredje bäste målskytt. Anmärkningsvärt är också att Ödåkra gjorde näst mest mål i serien med sina 30 mål på 11 matcher. Gavriilidis Bornebusch är förstås nöjd med sin målproduktion då han fått göra en del rehab inför säsongen.

– Jag kom inför denna säsong tillbaka efter en långtidsskada så det känns fantastiskt roligt att kunna sluta på en tredjeplats i skytteligan. Jag själv tycker att jag hade en seg start men när väl det första målet kom så rullade det på, berättar Gavriilidis Bornebusch.

Nu kvalar ni för att stanna kvar i fyran, Husie kvalar för att kliva upp. Innebär det en knapp fördel Husie månne?

– Den är svår att svara på, vi har haft ett bra flow de senaste matcherna och har spelat bra. Vi går in i ett kval med tre raka vinster i ryggen vilket känns skönt.

Precis som Gavriilidis Bornebusch nämner så är det inget formsvagt Ödåkra IF som går in i dubbelmöte mot Husie IF trots den svaga tabellplaceringen. Laget vann de tre sista seriematcherna och det med besked.

– I de tre sista seriematcherna har vi verkligen haft allt i egna händer. Hela laget började jobba som ett kollektiv, man tog defensiva löpningar för varandra och vårt anfallsspel lossnade. Med 15 mål på tre matcher så känns det roligare att spela, särskilt som anfallare.

Gavriilidis Bornebusch stod själv för fem mål under de avslutande tre matcherna vilket talar för att hans form är vass inför kvalduellen som startar på lördag med bortamatch för Helsingborgslaget. Anfallaren är ärlig med att han inte sett motståndarna lira så mycket under säsongen.

– Jag har inte jättebra koll på Husie faktiskt så jag kan inte säga särskilt mycket mer än att det ska bli väldigt roligt att få möta dom.

Dubbelmöte avgör nu om ni får spela i fyran nästa säsong. Hur ska det bli att spela dessa helt avgörande matcher?

– Att spela viktiga och avgörande matcher är ju fantastiskt roligt. Det är nervöst och spänt. Ser verkligen fram emot två matcher där båda lagen ger allt för att kriga om en divison 4 plats till nästa säsong.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.