Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Stjärnmålvaktens otursdag- träffades av kastanj: “Tackar högre makter för att höljet inte satt kvar”


Onsdagen kunde ha börjat bättre för Torn IF:s stjärnmålvakt Svante Hildeman. Vid lunchtid träffades han nämligen av en kastanj när han gick runt på gatorna i Lund. Kastanjen kom från ovan och träffade målvakten mitt på hjässan. Hade det varit Petr Cech hade det kanske varit lugnt, Torn-målvakten Hildeman bär dock ingen hjälm så därför kunde det ha slutat illa för stjärnan. Vi var tvungna att veta mer om det inträffade och kontaktade Hildeman för en kort intervju. Målvakten berättar att han är okej efter omständigheterna och ger oss information om kastanjen som träffade honom.

– Den var ungefär som kastanjer brukar vara. Lika stor och minst lika hård som en golfboll. Jag tackar högre makter för att höljet inte satt kvar, du vet det där taggiga. Den hade säkert kunnat fastna i mitt sköra lilla huvud.

Gjorde det ont?

– Visst gjorde det det. Det där höljet kanske hade kunnat göra smällen mjukare, så det hade kanske varit att föredra egentligen.

Behövde du uppsöka sjukhus?

– Inget sjukhus behövde uppsökas, men jag börjar verkligen oroa mig över att min fontanell – som vanligtvis ska växa ihop under en människas andra levnadsår (Wikipedia, 2020) – ännu är vidöppen.

Kan denna in incident innebära att du missar matcher?

– Skallskador ska man ju vara försiktig med, men som tur är fick ju inte själva skallen ta smällen, utan bara de mindre viktiga mjukdelarna därunder. Jag är därför uttagningsbar till matchen mot Värnamo på lördag.

Vad tycker du om kastanjer i övrigt som mat och rent estetiskt?

– Äta kastanjer? Kan man göra det? Det låter helt sjukt! De är ju som bekant jättehårda, estetiskt är de dock väldigt vackra. De symboliserar höst för mig, och jag älskar höst. De är dessutom en viktig del i min utveckling som fotbollsspelare. Kalle Ringhov har gnällt på min vänsterfot vid något tillfälle under säsongen, så nu har jag gjort det till en vana att dra iväg några rensningar med vänstran så fort jag passerar ett kastanjeträd. Det ser mycket märkligt ut för förbipasserande, men jävlar vilken utvecklingskurva jag har sett.

För att svara på Hildemans fråga gällande att äta kastanjer, ja det kan man. På länken nedan kan ni läsa om rostade kastanjer, något som är en specialitet i bland annat Spanien. Om det är gott eller inte är upp till var och en, undertecknad var inte begeistrad när jag provade för något år sedan.

https://www.ensueco.com/4881-rostade-kastanjer-aer-ett-maste-till-jul

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.