Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målkungen Tahiri en match från potentiell skytteligavinst och avancemang till Ettan

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


IFK Malmö har en fin säsong bakom sig i division 2 västra Götaland. Så pass fin att de på söndag har allt i sina egna händer för att nå direktavancemanget till Ettan. Laget har förvisso lika många poäng som tvåan Ängelholms FF men med fem mål tillgodo lär det räcka med seger hemma mot Varbergs GIF FK för att ta hem seriesegern. En stor nyckel till lagets framgång under säsongen har varit Ilir Tahiri. Inför slutomgången toppar IFK Malmö:s anfallare skytteligan på 10 mål tillsammans med två andra spelare och det är en formtoppad spelare som verkligen fram emot avgörandet som stundar.

– Jag mår toppen och är verkligen på spelhumör. Det är en mycket häftig situation som vi försatt oss i. Det är självklart roligt att spela avgörande matcher, man kämpar ju hela säsongen för att kunna spela såna här matcher, säger målkungen och utvecklar hur han brukar hantera den press som tillkommer när allt ställs på sin spets.

– Jag brukar vara rätt bra på att hålla lugnet, jag brukar spela som jag gör under vilken annan match som helst.

Det står mellan er och Ängelholms FF (Västra Frölunda har också chansen, två poäng bakom Skånelagen), varför är IFK Malmö mest värda att nå Ettan 2021?

– Att svara på varför vi skulle vara mer värda seriesegern än Ängelholm är svårt att göra. Men jag kan ju säga som så att vi har lyckats visa att vi kan anpassa oss och spela mot vilket motstånd som helst. Vi har visat respekt för motståndarna men har alltid gjort vårt yttersta för att vinna matcherna. Vi har verkligen visat en kämparanda som inte något annat lag har visat!

Nu väntar ett möte mot ett topplag i Varberg som inför slutomgången i stort sätt säkrat fjärdeplatsen och inte kan nå en bättre placering. De har därmed inte mycket mer att spela för på söndag än äran. Tahiri tänker dock inte så mycket på motståndarens eventuella motivationsbrist. Fokus ligger i stället på att IFK Malmö själva lägger ner samma arbete som de gjort under hela säsongen.

– Vi ser helgens motståndare som resten av lagen vi mött. Det har visat sig att det inte finns enkla matcher i denna serie och vi är väl medvetna om att vi måste ge 100 % för att vinna matchen.

Om det nu skulle gå vägen på söndag, hur kommer det firas då?

– Just nu ligger all fokus på att vinna matchen på söndag, det är inte bra att utse sig själv som vinnare i förtid.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.