Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Varbergs 99:a ska hindra IFK Malmö från avancemang: “Har fortfarande en fjärdeplats att kämpa för”

Foto: Privat

Foto: Privat


På söndag ska det avgöras vilket lag som kniper direktplatsen till Ettan i division 2 västra Götaland. Inför den sista omgången står de nu mellan tre lag. IFK Malmö, Ängelholms FF och Västra Frölunda IF. Skånelagen står på 26 poäng vardera varpå Göteborgslaget skuggar två poäng där bakom. IFK Malmö har dock ett litet grepp om seriesegern då de har fem mål tillgodo på ÄFF. En vinst hemma mot Varbergs GIF FK bör därför räcka för serievinst. En som vill förhindra denna seger är Varbergs talangfulla målvakt Albin Svensson. Han går in med en go känsla inför uppgiften mot IFK Malmö som utspelar sig på Malmö Stadion under söndagen.

– Vi vill visa att vi är ett bra fotbollslag och har fortfarande en fjärdeplats att kämpa för och den vill vi behålla, säger Svensson som har ett recept på hur han ska hålla tätt.

– Genom att styra mitt försvar och rädda bollarna!

Hur känner du kring er egen säsong, ni nådde nästan hela vägen men ändå inte….

– Som nykomlingar var ett delmål att hålla sig kvar och det klarade vi ganska komfortabelt. Men såklart, nu med facit i hand så grämer man sig lite extra över poängtappen mot framför allt Halmia och Limhamn.

De flesta förstamålvakter stoltserar med en etta på ryggtavlan. Det gäller inte Albin Svensson som i stället fått nummer 99 tilldelat från lagets sportchef. Hur det kommer sig att det blev just 99 har Svensson inte fått svar på, även om han har sina aningar.

–Antar att han valde det för att jag är född 1999, eller så tycker han kanske jag är lik Wayne Gretzky, vad vet jag, säger 21-åringen.

Inför söndagen sista omgång befinner sig IFK Malmös motstånd Varberg på en fjärdeplats, utan chans att nå varken kval eller direktplatsen till Ettan. Ängelholm i sin tur möter ett motiverat Eslövs BK som är i en negativ streckstrid med Prespa Birlik, Halmia och Olympic inför slutomgången. Det lär bli en nagelbitare på söndagen på båda sidor av tabellen med andra ord. Albin Svensson tänker göra sitt för att skapa dramatik i tabellen men kommer inte ändra något i förberedelserna bara för att det vankas slutomgång mot en potentiell mästare.

– Inte på något speciellt vis mer än att förbereda sig på bästa sätt när det gäller träning, kost och sömn!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.