Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Helsingborgs IF säljer Armin Gigović till FC Rostov


Helsingborgs IF är överens med FC Rostov om en transfer för Armin Gigović. Spelaren kommer att ansluta till sitt nya lag omgående.

Armin kom till HIF från Landskrona BoIS när han var 15 år gammal. Sina första träningar med A-laget gjorde han under våren förra året och fick för första gången vara med i en allsvensk matchtrupp i skånederbyt mot Malmö FF den 2 juni på Olympia.

Den allsvenska debuten avklarades i segermatchen mot IK Sirius den 15 juni 2019 medan första starten för klubben kom mot IFK Norrköping drygt två månader senare. Under debutsäsongen spelade den centrala mittfältaren 14 matcher och stod för en assist.

Sex matcher in i säsongen 2020 gjorde 18-åringen sitt första allsvenska mål när han kvitterade till 2-2 i bortamatchen mot Djurgårdens IF. Sammanlagt har han spelat 20 av 23 allsvenska matcher, gjort ett mål och stått för två assist.

Så sent som i fredags blev han historisk när han som första spelare född 2002 debuterade för U21-landslaget i EM-kvalmatchen mot Luxemburg hemma på Olympia. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i FC Rostov, som för närvarande ligger på en sjundeplats i den ryska högstaligan.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare som trott på mig från dag ett, både i ungdomslagen och i A-laget, alla lagkamrater jag haft under mina år i klubben, all personal i klubben som hjälpt mig och naturligtvis alla supportrar vars stöd jag alltid känt. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket framemot. Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet. Stort lycka till allihop, säger Armin.

Affären är en av de största i HIF:s historia men täcker inte upp för det ekonomiska bortfallet som coronapandemin har medfört under året och som fortsatt kommer att medföra de närmaste åren.

– Vi är såklart väldigt glada att ha fått fram en så stor talang som Armin och att han nu tar nästa steg i sin karriär. Ur ett ekonomiskt perspektiv handlar det om en transfersumma och en vidareförsäljningsprocent. Affären ger oss kortsiktigt andrum men kommer inte att täcka upp för hela coronaeffekten, framför allt inte för effekterna det bär med sig till 2021 och 2022. Vi har också åtaganden gentemot intressenter som tidigare hjälpt klubben och är glada att kunna ge dem den ersättning de har rätt till efter sin investering i klubben. I den situation vi befinner oss i är det en affär som alla parter är nöjda med och vi önskar Armin stort lycka till, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Text och bild: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Helsingborgs IF säljer Armin Gigović till FC Rostov

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.