Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Efter Österlens värvningsbomb: “Kan hända mer…”


En lekstuga i division 2, en värvningsbomb och ett lag med en ytterst spännande framtid för sig. Agim Sopi har onekligen hoppat på en resa som får håret på armarna att resa sig…

Det har minst sagt varit en resa som tränare Agim Sopi har varit med om under fyra månader. Den 1 juni blev han klar för Österlen FF. Eftersom jobbet “kittlade”, tvekade han inte en sekund på att ta över tränarposten efter att Jonas Stridsberg hastigt lämnat föreningen. Första träningen med gänget funderade Agim om han verkligen hade hamnat i rätt klubb.

– Jag visste innan jag skrev på att det var duktiga spelare. Min upplevelse av killarna var något helt annat under första träningen. Varken formen eller spelet satt där, då började man undra vad det här var för något egentligen. Formen förändrades snabbt och sedan dess har de bara rullat på. Jag är mäkta imponerad över vad laget har presterat den här säsongen, säger han.

Sopi syftar givetvis på Österlens makalösa resa som tog de raka spåret till division 1. Skillingegänget gjorde det genom att vinna  tio matcher av 13 möjliga samtidigt som målfacit fastställdes med 30 mål gjorda och nio insläppta, vilket hade glatt vilken tränare som helst.

Nio mål insläppta, Festim Bytyqi håller än?!

– Första fem matcherna höll han nollan, mycket på grund av att han inte hade så mycket att göra. Det är dock inte lätt att vara målvakt när det inte händer så mycket bakåt. Jag har därför pratat en del med honom att han måste hålla igång, snacka, under sådana matcher. Han har bevisat att han har varit med de gånger det plötsligt har hänt saker. Honom har vi mycket att tacka för.

Tränare Agim Sopi är dock bestämd med att hela laget har varit bidragande den här säsongen, inte minst de som har fått nöta mycket bänk. Agim menar att han inte har velat ändra på ett vinnande lag allt för mycket, men att de spelare som väl har bytts in har tagit chansen. Han pekar också på att mixen av spelare i laget, rutinerade som talangfulla ihop med en god laganda, är det som burit vägen den här säsongen.

Nu blickar vi framåt mot en ny säsong där vi kommer få se Österlen FF spela division 1-fotboll. Agim Sopi har tidigare varit där då han förde upp Landskrona Bois till superettan. Tränaren menar att det är en serie “där allt kan hända”. På lördagen bevittnade han matchen mellan Torn och Värnamo, femman mot ettan.

– När jag såg de lagen spela blev jag inte så imponerad. Visst, Värnamo kan vara i en formsvacka. Tittar jag på mitt eget lag, tror jag att vi har en chans där nästa år. Man ska dock komma ihåg att ettan är ettan – allt kan hända där. Men jag är nyfiken, nyfiken på hur långt vi kan gå, förklarar Österlentränaren.

Nyfiken var ordet. Agim Sopi menar att han också har en stor nyfikenhet kring värvningsbomben Freddy Adu:

– Det är ett oerhört stort namn… Man ska dock komma ihåg att han inte har spelat på högsta nivån på väldigt länge. Vi vet inte hur hans fysiska status är så jag har inga större förväntningar på honom. Förhoppningsvis kan han hitta gnistan hos oss och leverera på någon procent av det han var innan.

En värvningsbomb klar. Får vi se nya sportchefen Malik Sesay presentera fler bomber i vinter?

– Vi får se. Det kommer säkert några nya spelare. Vi tittar inte enbart på färdiga spelare, utan vi ser gärna att vi får in unga utvecklingsbara talanger. Klart är i alla fall att vi kommer hitta en ersättare för skadade Erik Rasmusson (mittback, inlånad från Trelleborgs FF).

Det blir ingen värvningsbomb i Agim Sopi? Du ser ju fortfarande ut att vara 30 år…

– Hahaha, tack så mycket! Visst hade det varit roligt men jag tror killarna gör det bättre än vad jag gör. Dock händer det att jag tunnlar dem på träning!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.