Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Daniel Pode: “Killarna har gjort det fantastiskt bra under hela året”


IFK Klagshamn var under 2020 nykomlingar i division fyra då man tog sig upp en division via kval förra hösten. När elva omgångar är summerade ser man laget på en tredjeplats i Div 4 Sydvästra.

– Hade man sagt att vi skulle komma 3:a innan säsongen så hade jag förmodligen varit nöjd med det men som säsongen blev och vilken kvalitet vi höll så tycker jag att vi förtjänade mer. Killarna har gjort det fantastiskt bra under hela året. Så utifrån deras prestation och hur dem har tagit sig ann säsongen och allt vad det inneburit med enkelserie så kan jag inte vara mer än nöjd men vi hade hoppats på ett lite bättre avslut än det som blev. Det var väldigt tungt att komma till träningen efter Vellinge matchen men att mötas av den glädjen och gemenskapen killarna har trots nederlaget det gjorde mig oerhört glad för det bådar väldigt gott inför 2021, säger Daniel Pode till Fotbollshörnan.

Många var negativa till en enkelserie, nu har man spelat den, vad är dina åsikter nu i efterhand?

– Det är lätt att sitta och ha synpunkter på en enkelserie så här i efterhand men jag tror absolut att vi är ett av lagen i serien som drabbats hårdast av det för jag är rätt säker på att där inte är något annat lag som hade den bredden som vi hade i år. Men det märktes att varje match gällde så mycket. Det var mycket mer anspänningar och känslor än vanligt så på ett sätt så var det väldigt roligt att spela 11 finaler.

Om man kollar på Fair play-liga i er serie så slutar ni på en tionde plats, ett facit som man kanske inte direkt är nöjd med?

– Nä det ska man kanske inte vara och där är nånting vi måste jobba på, men där är fler än spelarna och klubbarna som behöver jobba för att bli bättre. Jag tror jag nöjer mig med det

Nu inleds världens längsta försäsong, hur kommer upplägget i IFK Klagshamn att vara?

– Vårt upplägg kommer se ut som det alltid gör när jag tränar Klagshamn. Vi har semester till den 3/11 sen kör vi på 2 ggr i veckan samt en träningsmatch där vi ska testa lite spelare sen tränare vi fram tills mitten av december och därefter har vi en välförtjänt julledighet och då är förhoppningsvis alla pusselbitar inför 2021 på plats.

– Vi har en stark tro på hur vi jobbar och vi ser resultat på det år efter år så förhoppningsvis kan vi göra det ännu bättre nästa år.

Silly Season har även börjat så smått, några nyförvärv att presentera redan nu?

– Som alltid har man ett par krokar ute men inga nyförvärv att presentera i dagsläget, vi är väldigt nöjda med den truppen vi har men vi får se vad som händer under frimånaden.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.