Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Petersson het i ett BoIS som bara vinner och vinner: “Inne i ett härligt stim”

Foto: Nisse Nilsson, www.nissenilsson.com

Foto: Nisse Nilsson, www.nissenilsson.com


Oscar Petersson kom till Landskrona BoIS under sommaren från Halmstad BK där han fick prova på spel i både Superettan och Allsvenskan. I Landskrona BoIS har det blivit elva matcher hittills för Petersson varav sex från start och fem inhopp. Den senaste tiden har han fått lite mer förtroende från start av tränarna vilket han tagit vara på rejält. Laget har gått som tåget på slutet och Petersson likaså. BoIS har sex raka vinster i seriespelet och är även klara för gruppspel i Svenska Cupen. Petersson själv är inne i ett härligt målstim med tre mål de tre senaste matcherna. Inte undra på att det känns ganska skönt att spela fotboll just nu.

– Det är väldigt kul såklart nu när det flyter på som det gör. Vi är inne i ett härligt stim resultatmässigt och laget mår bra så det är kul, säger Petersson.

Vad skulle du säga gör att det fungerat så bra för laget just nu?

– Vi har fått till vårt presspel i nästan varje match skulle jag säga och skapat fler lägen de senaste matcherna. Något som resulterat i fler mål framåt. Med tanke på vårt fina presspel har vi inte tillåtit motståndarna att skapa så mycket målchanser. Det är väldigt mycket som stämt på slutet, säger Petersson vars BoIS har tre raka matcher utan insläppt mål.

Petersson själv har varit glödhet den senaste tiden och gjorde två mål senast då laget besegrade Oskarshamns AIK med klara 3-0. Anledningen till hans egen formtopp är förtroendet från tränaren berättar mittfältaren som anslöt till klubben i början av juli.

– Det var en stor omställning inledningsvis då spelsystemet här skiljer sig mycket från det vi hade i Halmstad BK. Tog lite tid att förstå sin roll på planen och så vidare men med tiden har det blivit bättre och rent socialt har jag kommit in bra i gemenskapen, säger han och fortsätter.

– Nu har jag fått spela några matcher i rad och när man får kontinuitet i speltiden så blir det också bättre.

Petersson spelade allsvensk fotboll med Halmstad BK redan 2017 och har gjort många matcher i Superettan för klubben från Halland. Nu när det är spel i Ettan är det svårt att endast fokusera på fotbollen då laget endast tränar eftermiddagstid. Många spelare har jobb utöver fotbollen men Petersson fokuserar just nu bara på att utveckla sin fotboll.

– Just nu jobbar jag inte utanför fotbollen men jag ska börja plugga vid sidan är tanken så småningom. Något annat behöver man göra känner jag. Nu blir det i stället en hel del egenträning i form av gym och dylikt på förmiddagen då vi endast har träningar förlagda på eftermiddagen.

Stor skillnad att spela i Ettan kontra Superettan och Allsvenskan?

– Hann inte spela så mycket i Allsvenskan för att ge ett rättvist svar på det men om man ser till Superettan som jag spelat en hel del matcher i så skulle jag inte säga att skillnaderna är jättestora på planen. Det finns kanske lite spetsigare spelare hos lagen i Superettan men organisationsmässigt är det ganska likt.

Landskrona BoIS fina formkurva har gjort att marginalerna upp till Värnamo nu inte är lika påtagliga som tidigare och det finns fortfarande möjligheter för laget att nå direktplatsen till superettan. Det är dock inget som laget lägger så mycket fokus på.

– Vi tar en match i taget och har inte pratat tabellplaceringar på det sättet. Vi försöker vinna varje match och förhoppningsvis leder det till en bra placering när serien är slut. Hade varit kul om vi kunde pressa Värnamo lite i alla fall.

Två matcher i rad mot Lindome väntar nu varav första nu ikväll, nyckelmatcher för framtiden eller?

– Det har varit mycket snack om hur vi ska pressa inför matchen idag. Lindome är ett spelande lag så om vi kan låsa in dom med vår press vore det positivt för oss.

Tankar om matchen ikväll, blir det fler mål från din sida?

– Det hoppas jag. Hela laget kommer in till matchen med ett bra självförtroende så det ska bara bli kul att spela och hoppas på vinst.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.