Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fördel Husie IF i kampen om att nå division 4: “Detta man har sett fram emot hela säsongen”


Husie IF gjorde en stark säsong i division 5 vilket ledde till en tredjeplats och kval för att nå fyran. Då laget kvalar uppåt krävs dock två vinster i dubbelmöten innan man kan ta steget upp. Första hindret blev Teckomatorps SK där Husie IF tillslut vann dubbelmötet med sammanlagt 5-3. I omgång två ställs nu Husie mot Ödåkra IF och det var Malmölaget som gick vinnande ur duell 1 då laget vann med knappa 1-0. Att laget höll tätt bakåt kan dock visa sig vara väldigt viktigt på grund av bortamålsregeln som gäller i Skånebolls kvalmatcher. Det är samma regel som Uefa använder sig av där bortamål räknas dubbelt i stort sett. Det innebär att om Husie gör ett mål på lördag behöver hemmalaget Ödåkra göra tre för att nå fyran. Jonas Pedersen som är huvudtränare för Husie menar att försvarsspelet blir nyckeln om laget ska behålla sin ledning efter första mötet.

– Jag är mycket nöjd med vår defensiva organisation. Det krävs ett lika kompakt försvarsspel som sist då jag tycker hela laget gjorde en riktigt bra defensiv match. Framåt behöver vi förvalta våra lägen bättre.

Hur är det att uppleva kvalmatcher som dessa när allt står på spel över två matcher?

– Helt underbart det är detta man har sett fram emot hela säsongen att vara med om att försöka ta klivet upp. Det är nu det ska avgöras.

Pandemin har gjort säsongen speciell på många vis, Husie IF verkar ha hanterat situationen väl med tanke på lagets fina resultat under seriespelet. Nu är de bara en match kvar av säsongen och Pedersen blickar tillbaka 2020.

– Tycker det har varit mycket upp och ner, har varit mycket känslor både på plan och utanför. När det gäller serien märkte man att varje match gällde mycket och efter mycket om och men så var nog en enkelserie bästa alternativet.

Matchen mellan Ödåkra IF och Husie IF spelas på lördag 14:00, skådeplats Toftavallen.
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.