Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ödåkra IF riskerar degradering efter förlust i första kvalmatchen: “Tar med oss en go känsla trots resultatet”


Ödåkra IF hamnade på niondeplats i division 4 nordvästra under säsongen vilket ledde till att laget tvingades till kval. I kvalet möter Helsingborgslaget Husie IF över två matcher och det var laget från Malmö som inledde kvalmötet starkast med vinst 1-0 hemma förra helgen. Trots förlusten berättar Ödåkras tränare Mikael Andersson om en insats som lovar gott inför rond två.

– Från första matchen tar vi med oss en god känsla trots resultatet. Tycker vi gör en helt okej match fram till straffen Husie fick. Efter den tappar vi lite fokus på att matchen är 180 minuter lång och inte som en vanlig match samt slarvar lite i organisationen. Husie skapar inte jättemycket lägen i spelet men har bra kvalitet på deras fasta situationer!

Nu spelar ni på hemmaplan, hur ska ni utnyttja den fördelen?

– Jag vet egentligen inte om de spelar någon större roll att spela hemma eller borta på den här nivån. Men vi har ju fördel att välja underlag och kan hålla oss till våra egna rutiner lite bättre.

Det hör inte till vanligheterna att spela matcher av den här digniteten där allt står på spel över två matcher. Andersson medger att det är lite extra pirrigt att vara involverad i kvalmatcher, även om just det här kvalet inte är något han föredrar.

– Kval och i vårt fall negativt kval är ju inte lika roligt som när man kvalar för avancemang! Men det är en härlig anspänning och kanske lite mer puls än i serielunken.

Ödåkra lär gräma sig över att inte ha lyckats göra mål i bortamatchen då det är Uefas bortamålsregel som gäller i Skånebolls kvalmatcher. Det innebär att Helsingborgslaget behöver göra minst tre mål på lördag om Husie lyckas göra ett för att gå vinnande ur kvalmötet. Andersson fokuserar dock inte så mycket på den biten utan utgår från vad som krävs.

– Vi vet att vi behöver vinna matchen med två mål oavsett. Sen vad gäller det taktiska och hur vi hanterar matchen håller vi internt så länge. Bortamålsregeln är väl inget konstigt, har varit så länge och är ju lika för båda lagen!

Rond 2 i kvalmötet mellan Ödåkra och Husie spelas på lördag 14:00 på Toftavallen i Ödåkra, det lär bli en del nagelbitande från åskådarna och en härlig duell på planen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.