Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Viktor Andersson lämnar Vellinge FF: “Min tid har varit fantastisk”

Foto: Vellinge FF


Viktor Andersson skrev på för Vellinge FF hösten 2016 då han lämnade Lilla Torgs FF. En säsong som spelare och sedan tog Andersson klivet upp som huvudtränare i laget. Tre år senare väljer Andersson att lämna klubben. Med sig har han bland annat avancemang till division fyra från femman.

– Valet har vuxit fram under de senaste veckorna. Jag är en person som går in 100% i allt jag gör och när jag inte känner att jag kan ge det, då är det dags att gå vidare. Självklart var valet väldigt svårt på många sätt, men samtidigt också det rätta valet för mig, säger Viktor Andersson till Fotbollshörnan.

Hur vill du summera din tid i Vellinge FF?

– Vellinge FF är en förening jag stolt kan lägga på mitt CV att jag tillhört. Familjärt tänk där människor oavsett position är viktiga för föreningens välmående. Min tid har varit fantastisk, ja har fått enorm utbildning både i ledarskap och i mitt sätt att tänka fotboll. Det har varit upp och ner. Svåra tider både på många sätt, men också väldigt många positiva minnen jag kommer bära med mig.

När du skrev på för klubben i slutet av 2016, hade du trott du skulle få uppleva denna tid?

– När jag skrev på för klubben hade jag tydliga mål på vad som skulle uppnås och jag visste att jag skulle nå dom.

Du tog upp laget till division fyra förra säsongen, en bra merit och ha varit med om?

– Ja väldigt bra skulle jag vilja säga. Förutsättningarna har inte alltid varit på vår sida men med en stark TRO och gemenskap så visste jag att mina/våra mål var rimliga och nåbara.

Om vi backar bandet tio år, så har du spelat i klubbar som FC Trelleborg, BK Höllviken, Limhamns FF, Lilla Torg och Vellinge FF, vilken period längtar du tillbaka till mest?

– Hmmm, jag älskar sporten fotboll och jag hade önskat att jag kunnat spela själva. Tyvärr är båda mina knä sönder vilket gör att jag inte kan. Jag har haft en bra tid i alla klubbar jag varit i. Men jag skulle säga att jag saknar gänget i BK Höllviken lite extra.

Totalt har det blivit 9237 spelade minuter och 26 mål de senaste tio åren, är det något mål du kommer ihåg extra mycket?

– Jag skulle nog vilja säga målen i kvalet med BK Höllviken eller när jag avgjorde mot Rydsgård i matchens sista minut som resulterade i 3-2 vinst.

I ditt inlägg på Facebook så väljer du att lyfta Fredrik “Freppa” Sjöström, hur mycket har han betytt för dig?

– Freppa har betytt väldigt mycket för mig, han har alltid haft min rygg och även om vi inte haft daglig kontakt, har jag alltid haft honom som bollplank och stöttepelare. Han är ovärderlig, både som människa och som tränare.

Vellinge FF tappar en viktig kugge i laget, vad kommer du sakna mest i laget?

– Jag kommer sakna att vinna matcher med “gänget” och jag kommer sakna allt runt omkring Vellinge FF. Är väldigt glad över att vi fått ett bra avslut och inga “hard feelings”.

Om vi kollar framtiden, har det kommit in några bud?

– Vad framtiden ger mig vet jag ingenting om i dagsläget! Det har kommit in en del förfrågningar.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Viktor Andersson lämnar Vellinge FF: “Min tid har varit fantastisk”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.