Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fick besked om avgång under säsongen- förde sedan division 3-laget till gruppspel i Svenska Cupen

Foto: Lola Nilsson

Kim Johansson under en match med IF Lödde. Foto: Lola Nilsson


Med tre seriematcher och en kvalmatch till Svenska Cupen kvar att spela av säsongen fick Kim Johansson beskedet att han skulle få lämna IF Lödde efter säsongen. Att få ett sådant besked redan innan säsongens slut hör inte till vanligheterna och extra speciellt var det då Lödde bara var en match från att nå Svenska Cupens gruppspel.

– Det blev klart relativt tidigt, i mitten av oktober meddelade klubben att de behövde en ny röst kommande säsong. Det gjorde ju självklart de sista veckorna lite speciella.

Kändes det inte märkligt att gå ut med det beskedet innan säsongsslut?

– När det blev klart så pass tidigt som det blev så var det jag som ville meddela spelarna direkt i stället för att dra på det flera veckor. Jag visste att grabbarna kunde hantera det och med facit i hand så slöt vi oss samman ordentligt och gjorde stordåd i cupen tillsammans.

Stordåd berättar Johansson om, bragd skulle också vara ett ord rimligt att använda i sammanhanget. Först besegrade nämligen division 3-laget IF Lödde Eskilsminne som tillhör Ettan Södra i kvalomgång 1. Detta för att sedan i sista kvalomgången besegra Superettan-laget Örgryte IS med 2-1 efter en vändning i andra halvlek. Johansson berättar om stoltheten av att ha fört laget till Svenska Cupens gruppspel.

– Man var tårögd när slutsignalen gick, jag har hela säsongen vetat att vi har det i oss. Det var riktigt skönt att grabbarna fick visa hur skickliga dom är, vi gör en fantastisk match mot Örgryte.

Trots den mäktiga insatsen som alltså ledde till gruppspel i Svenska Cupen efter segrar mot lag i Ettan och Superettan fick Johansson alltså foten från IF Lödde. Han och kollegan Jörgen Pettersson lämnar nu klubben och Kim Johansson har redan ett nytt uppdrag klar i form av division 4-laget Staffanstorp United. Ett lag som under säsongen hamnade på en mittenplacering i tabellen. Johansson sammanfattar sin sista säsong som Lödde-tränare som annorlunda på många vis.

– Som för alla andra var det en enormt konstig säsong vilket alla blev lidande av. Med en enkelserie finns det inte råd för en dålig start där man kan tappa några poäng och det var tyvärr vad som hände hos oss. Bara en seger på de fyra första matcherna och redan där satte vi oss i skiten. Hade det varit en hel säsong tror jag att vi hade rett upp det och kunnat hamna på en kvalplats, men ja, det var inte vår säsong helt enkelt. Magiskt däremot att få avsluta historiskt och ta Lödde till gruppspelet i Cupen!

Lödde har även tidigare fått chansen att ställas mot fint motstånd i Cupen. 2000 mötte laget allsvenska Trelleborgs FF inför 800 åskådare på gamla IP och 2014 kom superettanlaget Ljungskile på besök. Lödde förlorade dock mot bägge dessa lagen, nu stod laget som vinnare i stället vilket ledde till ett gruppspel där motståndet ännu inte är lottat. Johansson tror nog han får nöja sig med att se matcherna från TV-soffan, bänken lär vara upptagen.

– Haha, tvivlar på att jag får sitta där, lär sitta framför TV:n o heja fram dom!

Staffanstorp härnäst för din del, fanns det fler alternativ eller det var Staffanstorp som hörde av sig?

– Där fanns ett antal olika förslag och i slutändan är jag jättenöjd att det blev Staffanstorp, en klubb som passar mig bra!

Vad har du för ambitioner med det uppdraget?

– Jag vill utveckla detta laget, sätta ett nytt spelsätt och se grabbarna utvecklas. Sen självklart så är man en vinnarskalle så jag vill vinna varje match jag deltar i. Staffanstorp har också en vision som tilltala mig där man vill vara högre upp i seriesystemet, utan att för den delen stressa.

Väldigt långt till säsongsstart, hur håller man tränarhjärnan igång under den enormt långa försäsongen?

– Det är de minsta problemet. Den är igång 24/7 vare sig man vet om det eller inte. Fotbollen lever man med hela tiden, så nu får man utvärdera sin föregående säsong, kolla lite vilka spelare det finns i Staffanstorp, vilka nya som behövs. Sen är det bara att köra igång!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.