Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skyttekungen under säsongen blir nu även sportchef: “En fin och rolig utmaning”


Blerim Mulici vann skytteligan i division 5 sydvästra med sina sju fullträffar för Husie IF under seriespelet. Han var också en nyckelfigur i kvalet som tog laget till fyran efter segrar mot Teckomatorp och Ödåkra. Nu står det klart att Husies målkung även kliver in som sportchef i klubben.

– Det är en fin och rolig utmaning där man får vara med och tillföra något i spelarmarknaden. Ingen lätt uppgift om man säger så när man är i de här låga divisionerna och det är många spelare som vill spela så högt upp som möjligt, berättar Mulici själv om uppdraget och utvecklar.

– Utan mitt nätverk hade jag nog inte sagt ja till den här tjänsten. I rollen som sportchef måste man nog ha ett nätverk inom den här branschen och det kan nog hjälpa mig och klubben en del.

Vad har du för ambitioner med uppdraget?

– Det jag vill uppnå är att klubben inom kort får en fin framtid med unga spelare i A-truppen och att klubben klättrar några divisioner. Målet är att inom något år ligga i division 3 och jag tror att alla som jobbar inom föreningen och spelar i föreningen vill nog samma som mig, säger han och fortsätter.

– Självklart så hade det varit skoj om några år ifall man har gjort ett bra jobb att man kanske tillhör en förening som spelar i Superettan eller Allsvenskan, haha.

Mulici och klubben har inledningsvis mest försökt behålla delar av den trupp som tog klivet upp i fyran.

– Vi har lyckats göra klart med en del spelare som tillhörde vår trupp 2020 och det är det viktigaste just nu. Absolut har man alltid några spelare man skulle vilja värva in till laget men det behåller jag nog för mig själv för det finns vargar där ute som är också är hungriga.

Mulici kommer ha dubbla roller i Husie IF framöver. Förutom att vara sportchef kommer han att fortsätta spela för a-laget.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.