Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Jansson tillbaka som huvudtränare året efter att ha lagt taktiktavlan på hyllan

Foto: Kvarnby IK

Foto: Kvarnby IK


Efter förra säsongen deklarerade Ulf Jansson att han lämnar tränarkarriären bakom sig efter 18 år i branschen. Hans sista uppdrag var som assisterande tränare till Eremal Zejnullahu i Åkarps IF. Redan efter att han meddelat beslutet gick dock en brasklapp ut.

– Man vet aldrig. Det vore dumt att säga här att man aldrig skulle hoppa på ett tränaruppdrag igen och sen om fem år så kanske jag har hittat suget igen och vill bevisa alla vad jag kan och framför allt för mig själv då kanske. Just nu är det däremot absolut inte aktuellt, jag har tillräckligt att göra här i Kvarnby, sa han då till Fotbollshörnan.

Efter sejouren i Åkarps IF fick Jansson en heltidsanställning hos Kvarnby IK som han berättat om för Fotbollshörnan tidigare. Det dröjde dock inte länge innan Jansson återigen var tillbaka på tränarbänken då han kom in som assisterande tränare till Richard Ohlqvist i herrarnas a-lag i maj. Under säsongens gång har det blivit tydligt för Jansson att han saknat tränaryrket lite för mycket för att kunna vara utan den biten.

– Kände under de fem månaderna att det inte finns många saker som slår att spela matcher och att få tävla om poäng. Tävlingsnerven är svår att få ur en vinnarskalle helt enkelt. Ja, kort och gott så fanns suget kvar, berättar Jansson.

Den rutinerade tränaren hade därför ingen tvekan på frågan om att ta över som huvudtränare i Kvarnby IK som ska spela i division 5 nästkommande säsong.

– Det var ett enkelt beslut att säga ja till Kvarnby IK och kunna vara den som hjälper till att ta upp föreningen i högre divisioner igen. Har också varit tydlig med att om jag ska sluta vara tränare så vill jag göra det med ett avancemang och så blev det inte förra året med Åkarp IF!

Återstår att se om Ulf Jansson får kröna sin långa tränarkarriär med ett avancemang till division 4 med Kvarnby IK nästkommande säsong.
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.