Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Nyförvärvet som ska föra Torns IF till seger i Lundaderbyt


Det finns nyförvärv och så finns det nyförvärv. Torns IF:s nyförvärv inför Lundaderbyt mot Lunds BK på lördag är av det något udda slaget, nämligen en kaffekokare. Efter cirka 15 år valde föreningen att tacka föregångaren för den här tiden och ersatte den gamla kokaren med en lite finare apparat.

– Vår nya kaffekokare är en Moccamaster, endast det bästa är gott nog. Vet dock inte vem som köpt den, Moccamastern bara stod där i onsdags och vi vet inte vem som ställt den där. Det är väl en supporter som tycker att vi är bra, berättar a-lagets tränare Richard Ringhov och utvecklar varför det var viktigt att få in en ny.

– Den gamla var så svart att man skulle kunna ta bottenskrapet och laga asfalten ute på parkeringen. Det är väl samma med kaffekokare som med fotbollstränare. Efter ett tag är folk trötta på dom och då har de gjort sitt så då får man byta ut dom.

Vilken kaffesort använder ni i Torns IF?

– Givetvis använder vi kaffe som det står “Kahls” på.

Richard Ringhov berättar vidare att kaffe på idrottsplatser alltid dricks svart, det är något av en oskriven lag menar tränaren. Själv dricker han en del koppar om dagen, vad gäller spelarna är det främst tre spelare som brinner för sitt koffein i a-truppen.

– Niklas Nilsson, Adam Olofsson och Svante Hildeman är de spelarna som har störst kaffeintresse. Annars varierar spelarnas kaffeintag överlag. Vissa spelare ser väldigt glada ut när de kommer men ser de att kaffet är slut eller inte är påsatt så ser de ut som om någon hällt en spann vatten över dom, säger han och utvecklar.

– Sedan är spelare generellt så att om man skulle säga till dom att sätta på kaffe så ska de helt plötsligt antingen tejpas eller få massage men jag tror i grund och botten att de inte kan sätta på kaffe överhuvudtaget.

Vad innebär den nya kaffekokaren med tanke på att ett Lundaderby väntar till helgen?

– Ny kaffekokare och derby är två saker som bara kan betyda en sak och det är vinst. Om vi förlorar så undrar jag om inte den gamla åker in igen men det kommer inte att hända.

Bjuder du rentav Lunds BK:s tränare Stefan Jansson på en slät kopp innan match?

– Att bjuda in motståndartränare in i det heligaste på en kopp kaffe kommer troligtvis inte heller att hända. Men om det skulle tas ett sådant initiativ från motståndaren så givetvis bjuder jag på kaffe men då bara svart och inget annat. Har hört på omvägar att Jansson har både grädde, mjölk och socker i sitt så tror inte det blir aktuellt.

Fotbollshörnan tog givetvis kontakt med Lunds BK:s tränare Stefan Jansson för att höra hur han vill ha sitt kaffe. Det visar sig att Ringhov överdrivit lite. Jansson skippar grädde och socker men helt slätt ska det inte vara.

– Gärna med lite mjölk, säger LBK-tränaren.

 

Foto: Richard Ringhov
Torns nyförvärv, kaffekokaren! Foto: Richard Ringhov
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.