Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Eldar Selimovic klar för Billeberga GIF

Foto: Billeberga GIF


Billeberga GIF har den stora glädjen och stoltheten att kunna presentera en ny och viktig pusselbit inför den stundande säsongen 2021. Från division två och Eslövs BK välkomnar vi idag Eldar Selimovic som ansluter till Billeberga GIF för att komplettera den övriga tränarstaben till kommande säsong.

Det innebär att Billeberga GIFs ledarstab för säsongen 2021 kommer bestå utav huvudtränaren Linus Ahlberg, tränare Eldar Selimovic, spelande assisterande tränare Pontus Andersson och Jonas Hansson samt fysansvarig Emma Brkic.

Vem är Eldar Selimovic?

– Jag är en ambitiös person både inom fotbollen och utanför. Jag är en social och framförallt positiv person som försöker se möjligheter i det jag tar mig an. Jag har spelat fotboll i princip hela mitt liv och tycker fortfarande det är lika roligt trots en del skador på senare år som satt stop för fortsatt spel i division två. Jag är en vinnarskalle som vill göra det bästa av allt jag tar mig an.

Vad fick dig att välja Billeberga GIF?

– Jag valde Billeberga GIF då dem visade ett stort intresse för mig som tränare och framförallt för att Billeberga GIF vill ge mig chansen att utvecklas inom tränaryrket. Efter tre skadefyllda år har jag länge funderat på att ge mig in i tränardelen men inte riktigt kommit till skott. När Billeberga hörde av sig var det egentligen ingen tvekan. Jag har fått en fin bild av föreningen, idrottsplatsen, grabbarna i laget och ledningen. Min upplevelse är att Billeberga GIF är en välmående förening som vill klättra i seriesystemet och denna resa vill jag vara med på.

Hur mycket vet du om Billeberga GIF sedan tidigare?

– Inte jättemycket egentligen än det som Pontus Andersson (spelande assisterande) delat med sig till mig. Det jag kände till var dock att det är en förening med många spelare som brinner för klubben och som har anknytning till byn.

Vad är dina förväntningar inför säsongen 2021?

– Mina förväntningar för föreningen är att utvecklas ännu mer och förhoppningsvis gå upp i division fem. Detta är målet som både jag och föreningen har. Mina förväntningar inom min nya roll är att utvecklas och lära mig ännu mer av Linus och övriga ledarstaben. Jag hoppas mina erfarenheter som spelare högre upp i seriesystemet kan bidra för klubben och spelarna att ta ytterligare kliv.

-Linus ord om Eldar, ledarstaben och säsongen som väntar:

Jag är väldigt glad och nöjd över att Eldar har valt att ingå samarbete med oss i Billeberga GIF till den kommande säsong. Jag själv tackade nej till erbjudande att träna lag i högre divisioner på grund av kärleken till klubben men också på grund av att jag tror mycket på detta projektet vi påbörjade under 2020. Att nu Eldar kommer in förstärker bara min tro på ett roligt och lärorikt år i Billeberga GIF. Det spetsar dessutom till vår ledarstab ytterligare, och den erfarenheten Eldar har samlat på sig som spelare är något både jag och övriga i spelartruppen kommer ha stor nytta av. Förutom att Eldar är en ledare på planen så är det en otroligt fin och ödmjuk kille vid sidan av planen, något som förstärktes under våra möten tillsammans under hösten. Jag ser väldigt mycket framemot att samarbeta med Eldar, och resterande del av ledarstaben, och tillsammans försöka åstadkomma resultat och prestationer under 2021. Samtidigt är jag väldigt nöjd över att ha Jonas Hansson, Pontus Andersson och Emma Brkic vid min sida när vi går in till säsongen 2021.

-Dennis Andersson, fotbollsansvarig i Billeberga GIF, ord om Eldar och ledarstaben 2021:

Vi i styrelsen ser väldigt mycket framemot 2021. Vi är glada över att vi har lyckats förlänga med huvudtränare Linus Ahlberg som varit eftertraktad hos klubbar högre upp i systemet och säsongen 2020 var början på något långsiktigt där vi bygger för framtiden.

Med Pontus Andersson som spelande assisterande tränare får vi ytterligare erfarenhet på planen men även värdefull rutin och erfarenhet vid sidan av planen som kompletterar Linus på ett bra sätt. Kontinuitet är viktigt för oss och att ha Jonas Hansson med i staben ser vi som en värdefull länk mellan spelarna och ledarstaben i övrigt. Detta tillsammans med att kunna ha Emma Brkic som ansvarig för fysbiten gör att vi kan erbjuda spelarna bra möjligheter till utveckling under säsongen som stundar.

Eldars meriter på planen talar egentligen för sig själv där han har spelat högt upp i seriesystemet och även där varit en ledare på- och av plan. Vi ser framemot en spännande framtid för honom på- och utanför planen. Vi i GIF gillar att ge unga hungriga ledare chansen!

 

-Faktaruta

Namn: 

Eldar Selimovic

Ålder: 

28 år

Bor: 

I Eslöv med sin fru och deras son.

Yrke: 

Behandlingspedagog

Moderklubb:

Eslövs BK

Tidigare klubbar: 

Eslövs BK och Torns IF

Övrigt:

Varit lagkapten i Eslövs BK och har varit en ledare i laget både på- och utanför planen i deras resa från division 4 till division 2. Var under sin tid i Torns IF ordinarie och trots erbjudande om kontraktsförlängning så valde Eldar att vända hem till sin moderklubb där längtan och den sportsliga utmaningen att hjälpa till att föra upp EBK i seriesystemet var större.

Text och bild: Billeberga GIF. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.