Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Flera klubbar rycker i Furulunds speciella målskytt: “Roligt när folk hör av sig”

Foto: Privat

Foto: Privat


Furulunds IK stod kanske inte för sin bästa säsong i föreningens historia 2020 då de hamnade på kvalplats neråt i division 5 västra. Laget lyckades dock vinna kvalspelet mot Saba Palestina KIF med sammanlagt 6-5 och behöll därmed sin plats i femman även nästkommande säsong. Om laget inte lyckades speciellt bra under säsongen så lyckades spelaren Oliwer Oltner desto bättre. Anfallaren stod nämligen för sex mål under seriespelet och var även en av hjältarna bakom lagets kvalseger där han stod för två mål under dubbelmötet. Målen och insatserna under säsongen har gjort Oltner till hett villebråd på Silly Season. Svalövs BK, Asmundtorps IF, Vellinge IF och Staffanstorps United är alla lag som ryktas dra i Furulunds striker enligt Fotbollshörnans Silly Season. Själv tar han ryktena med en nypa salt även om han erkänner att det ligger en del sanning i dom.

– Intresse och intresse. Där är väl något av lagen du nämner som har varit i kontakt med mig. Det är alltid roligt när folk hör av sig och jag är rätt öppen med att testa.

Du hade en fin säsong trots att ert lag hamnade långt ner i tabellen. Hur summerar du din egen insats?

– Min egen insats har väl varit okej. Jag skulle inte säga att det är en jättebra säsong från min sida men inte den sämsta heller, säger Oltner och fortsätter.

– Jag har tagit vara på möjligheterna på planen och försökt göra mitt yttersta för laget. Sen känner jag att vi har haft lite otur denna säsong då vi vaknade till liv först under de sista matcherna som lag, säger Oltner och syftar på att laget lyckades ta sju av nio poäng under seriens sista tre matcher.

Efter Furulunds fina avslutning väntade Saba Palestina i kvalet för att behålla platsen i femman vilket de lyckades med som nämndes tidigare. Oltner berättar om ett kvalmöte som kunde slutat hur som helst.

– Saba är ett fantastiskt duktigt och spelskicklig lag med många fina individuella kvalitéer. Kvalmötet inleddes på bortaplan för vår del där vi gör en första halvlek som är katastrof. Vi lyckas dock hämta upp ett 2-0 underläge till vinst 3-2, säger Oltner som själv gjorde viktiga segermålet i kvalmöte ett.

– Det var så klart lite extra skönt att få göra avgörande 3-2 i 83:e på en frispark. I den avgörande hemmamatchen var vi totalt utspelade men vi kämpade som ett lag och lyckades knyta ihop säcken och fick 3-3 i den matchen. Detta trots ett rött kort i 60:e minuten för vår del.

Nu väntar en lång försäsong för Oliwer Oltner innan säsongen 2021 drar igång, om det då blir spel för Furulunds IK eller inte återstår att se.

– Ryktena går väl extra nu när man flyttat ner mot Malmö trakterna. Så man får allt se vad som händer nästa säsong. Det är väl roligt att vara ryktenas man det vill jag inte sticka under stolen. Alltid roligt att läsa vad som står om en, säger ryktenas man som hoppas nå spel på högre nivåer framöver.

– Drömmen om elitspel finns väl i alla som spelar fotboll. Jag tycker det är roligt att spela fotboll och känner väl att det vore skoj att få komma upp någon division och det hade varit en rolig utmaning.

Långt kvar till nästa säsong, hur håller du igång formen kommande månader?

– Just nu håller jag inte igång då det varit ett jobbigt år samt att vi fick kvala så säsongen har varit extremt lång. Så nu blir det vila och sen hoppas jag att säsongen nästa år spelas som vanligt med dubbelmöten i serien.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.