Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Jimmie Andersson klar för IF Lödde: “Är oerhört motiverad till att ta över ett bra lag”


Kim Johansson och Jörgen Pettersson valde efter säsongen att lämna IF Lödde. Sedan dess har klubben letat efter en ny tränare vilket nu är klart. Man hämtar in Jimmie Andersson från Sjöbo IF.

– Blev direkt intresserad när ordförande Peter Joelsson ringde mig. Först och främst av den enkla anledningen att det är en etablerad div.3 klubb med ambitioner samt med ett väntande gruppspel i Svenska cupen. Efter några vidare samtal och träff, blev jag än mer intresserad av att hoppa på erbjudandet. Då jag verkligen känner att Lödde är en välskött förening med en stor och seriös verksamhet, säger Jimmie Andersson till Fotbollshörnan.

Hur mycket vet du om IF Lödde sedan tidigare? 

– Vet som sagt att herrlaget är ett etablerat div.3-lag och att föreningen har en stor ungdomsverksamhet. Har aldrig hört ett ont ord om IF Lödde, så deras rykte är gott.

Du lämnar Sjöbo IF, hur vill du summera din tid där? 

– Har trivts ypperligt som tränare i SIF. Det är en välskött förening, där jag fick jobba tillsammans med engagerade ledare och spelare. Trots Corona har det varit en kul säsong. Jag är för övrigt kvar som kanslist i föreningen. Vilket jag trivs med.

Sjöbo IF föll ner till femman efter ett svagt kvalspel, om vi går in på årets säsong, hur vill du summera den?

– Vi underpresterade i för många matcher. Vi hade en hög högsta nivå, men lägsta nivån var för låg för att säkra kontraktet. Sen blev kvalspelet ett stort misslyckande. Besvikelsen att ramla ner i division 5 sitter personligen kvar. Men SIF har ett ungt, träningsflitigt lag, så jag är säker på att dom kommer ta kliv upp i seriesystemet direkt.

Nu blir det division tre och spel i Svenska cupens gruppspel, hur går dina tankar där?

– Det ska bli en härlig utmaning med både seriespelet och cupen. Jag är oerhört motiverad till att ta över ett bra lag som verkligen har kvalitéer att slåss i toppen av serien. Bra spelare finns i truppen, kan vi sen få till en bra träningsmiljö och vara väl förberedda till varje match, så kan vi få till bra prestationer i varje match. Eftersom cupen spelas i februari/mars, så gäller det att köra på intensivt direkt efter juluppehållet för att vara redo för tävlingsmatch mycket tidigare än vad många är vana vid.

Är det dags att sätta IF Lödde på kartan och ta sig ut till Europa?

– Haha, en sak i taget. Nu har klubben nått framgångar i Svenska cupen. Vilket man ska vara stolta över. Matcherna mot Eskil och Örgryte är spelade och vunna. Nu gäller det att gå vidare och fokusera på nästa uppgift i gruppspelet. Vi ska förbereda oss väl och sen vara både ödmjuka och respektlösa i matcherna, så kan vi få med oss bra resultat. Vilket kommer ge en extra boost till serien. Då det gäller att ställa om och komma in i det “vanliga serielunket”.

Nu blir det en lång försäsong, hur kommer det se ut i IF Lödde inom det närmsta?

– Allt är ju oerhört ovisst. Vi väntar på nya direktiv från regeringen och förbundet om vi får träna och spela matcher. Blir det som planerat, så börjar vi träna igen den 19 november och kör på en månad fram ungefär. Vi har även en match mot Eslöv inplanerad innan vi går på en månads juluppehåll. Sen är det fullt ös från mitten på januari där vi ska förbereda oss inför en spännande säsong!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Jimmie Andersson klar för IF Lödde: “Är oerhört motiverad till att ta över ett bra lag”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.