Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Kvalet till division 2 herrar slutförs inte


Förbundsstyrelsen har vid möte den 12 november beslutat att kvalet till division 2 herrar inte slutförs och att samtliga deltagande lag i omgång två av detta kval flyttas upp till division 2. Man beslutade samtidigt att division 2 säsongen 2021 utökas med sex lag och att division 3 spelas med sex lag färre.

Kvalet till division 2 herrar är den enda förbundsserie som varken spelats färdigt eller undantagits från de skärpta restriktionerna som införts i ett stort antal av landets regioner. Kvarstående matcher i kvalspelet har tidigare skjutits upp på grund av de skärpta restriktionerna, som alltjämt omöjliggör spel för majoriteten av de berörda föreningarna. Möjligheten att ytterligare skjuta upp kvalspelet påverkas även av att berörda föreningar riskerar att tappa spelare under frimånaden (15 nov-15 dec), när spelare kan genomföra övergångar utan godkännande från lämnande förening är en problematik när det gäller att kunna slutföra kvalet.

Den 25 augusti fattade Förbundsstyrelsen beslut om ett tillägg till tävlingsbestämmelserna för fotbollssäsongen 2020 och futsalsäsongen 2020/21 som reglerar fall där tävlingar måste avbrytas i förtid på grund av extraordinära omständigheter. Som huvudregel ska ingen segrare utses och i förekommande fall ska ingen upp- och nedflyttning mellan serier ske. Möjlighet till undantag finns dock om det föreligger synnerliga skäl. Till exempel att det endast återstår en mindre del av tävlingen.

Förbundsstyrelsen har i det nu aktuella fallet ansett att det föreligger synnerliga skäl då det endast återstår matcher i den sista kvalomgången i kvalet till div 2 och samtliga övriga tävlingar på de angränsade serienivåerna är slutförda.

Förbundsstyreslens beslut

FS beslutar

  • att fastställa att kvalet till div 2, omgång 2, till följd av den pandemiska situationen och gällande regionala restriktioner inte slutförs, samt
  • att det – med beaktande av samtliga omständigheter i just detta fall, bl.a. av att det är möjligt att genomföra säsongen 2021 med något fler lag i div. 2 och något färre lag i div. 3 – föreligger synnerliga skäl att frångå huvudprincip vid tävlingar som inte slutförs, innebärande att BK Astrio, Eskilstuna City FK, FC Arlanda, IFK Hässleholm, IFK Tidaholm, KSF Prespa Birlik, Kungsängens IF, Rynninge IK, Sandviks IK, Smedby AIS, Storfors AIK och Torslanda IK som deltagande lag i kvalet till div 2 herrar, omgång 2, samtliga uppflyttas till div 2, herrar, 2021; av vilket följer att under säsongen 2021 div. 2 kommer bestå av 6 seriegrupper á 15 lag och div. 3 av dels 6 seriegrupper á 12 lag, dels 6 seriegrupper á 11 lag.

Text: Svensk Fotbolls pressmeddelande. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.