Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Efter succén i Höllviken- Pavlovic klar för nykomling i trean: “Inget svårt beslut”

Foto: Claus Nielsen

Foto: Claus Nielsen


Patrik Pavlovic stod för en väldigt fin säsong i BK Höllviken 2020 då han gjorde 11 mål och var en nyckelfigur i laget. Höllviken överraskade många och hamnade på en fin fjärdeplats i division 4 sydvästra. Nu får de klara sig utan sin stjärnspelare under nästkommande säsong. Pavlovic har nämligen gjort klart med Åkarps IF. De spelade i samma serie som BK Höllviken under säsongen och vann denna efter 10 vinster på 11 matcher. Det innebär att det blir spel i trean 2021 för Pavlovic. Succéspelaren från säsongen berättar att valet föll på Åkarp eftersom de vill ta ytterligare kliv som klubb.

– Klubben satsar och vill mycket, vilket jag också gör och det är en av klubbarna som har visat ett stort intresse för mig efter säsongen. Ett beslut som inte var så svårt egentligen!

Innebär spel i division 3 även lite klirr i kassan för egen del?

– För min del handlar det inte om pengar. När jag skriver på för en klubb gör jag det för att spela, utvecklas och för att nå nya mål.

Ni hade en fin säsong i fjol och överraskade många men nådde inte trean. Nu ska du lira division 3 fotboll ändå, hur känner du kring den utmaningen?

– Det är en utmaning jag vet att jag kommer klara av bra. Jag älskar utmaningar och kommer göra allt för att det ska gå bra för laget.

Trots att Pavlovic bara är 26 år har han redan hunnit med en del i sin karriär. Han har spelat ungdomsfotboll i Halmstad BK, gjort 15 mål för Laholm i division 2 och därutöver tillhört klubbar som Kvarnby IK, Malmö City och Dösjöbro IF. Det blev bara en säsong för Patrik Pavlovic i BK Höllviken i fyran och nu väntar alltså en ny utmaning i form av spel i division 3. Kan man göra 15 mål i tvåan känns det dock som en utmaning som Pavlovic kan axla. Målsättningen är att vara med och föra Åkarps IF till en fin tabellplacering.

– Det är alltid roligt att få göra mål och hjälpa laget till att vinna matcher, sen är huvudmålet för mig att det går bra för oss och att vi hamnar i toppen av divisionen. Ett personligt mål är att jag ska ligga där uppe i skytteligan också, det vet jag att jag kan åstadkomma.

Vad har du för koll på Åkarp sedan tidigare, känner du folk i laget?

– Jag har mött Åkarp vid några tillfällen och känner några av grabbarna i laget sedan tidigare. Jag har hört att det är ett lag med en härlig stämning och bra kvalitet vilket är skönt att höra.

Laget har varit uppe i trean ett antal gånger tidigare men har då ramlat ner tämligen omgående. Vad talar för att Åkarp klarar av utmaningen den här gången?

– Med rätt inställning och med ambitionen att vilja gå långt så är ingenting omöjligt. Jag tror att det här laget kommer att fightas i toppen av divisionen med tanke på kvaliteten som finns i truppen.

Slutligen, om du fick sätta en drömrubrik till säsongen 2021, hur skulle den se ut?

– Haha, det är en bra fråga, kanske “Åkarp seriesegrare. Pavlovic i toppen av skytteligan.”

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Efter succén i Höllviken- Pavlovic klar för nykomling i trean: “Inget svårt beslut”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.