Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målsprutan lämnar Dalby- klar för LB07: “Det var dags att prova på spel på högre nivå igen”

Foto: LB07

Foto: LB07


Filip Torstensson gjorde verkligen vad han kunde under säsongen för att föra Dalby GIF till en fin tabellplacering i division 4. Anfallaren stod för 13 mål på 11 matcher under säsongen vilket förde honom till en andraplats i skytteligan, laget lyckades dock inte nå kval utan hamnade just bakom topplagen i serien. Nu väljer Torstensson att lämna Dalby för den här gången, ny klubb blir LB07, Malmöklubben som trillade ur division 2 under årets säsong. Anledningen till att Torstensson nu väljer att krita på för John Wall och Olof Perssons gäng är flera.

– Jag fick ett mycket bra intryck direkt av klubben, allt kändes väldigt genomtänkt. Jag kände att det var dags att prova på spel på högre nivå igen. Det ville jag göra i en klubb jag kan etablera mig i, men som också har visioner om högre divisioner.

Du hade en fin säsong i Dalby under säsongen, nu väntar en tuffare serie i ett lag som den här säsongen spelade division 2-fotboll. Hur tänker du kring konkurrensen för din del?

– Självklart blir det mer konkurrens, hade varit ett steg tillbaka om det inte vore så. Däremot känns det som en rimlig utmaning att tackla.

I LB07 kommer Torstensson nu bland annat tränas av John Wall, en tränare som tidigare i karriären varit med och fostrat lirare som Robin Quiason och Alexander Isak under sin tid som ungdomstränare i AIK. Torstensson ser framemot att ta nästa steg i sin fotbollsutveckling under John Wall.

– Förhoppningsvis kan jag lära mig mycket. Jag är inte nöjd här utan vill såklart fortfarande framåt i min utveckling och jag tror att John har en hel del som han kan bidra med till det.

Fotbollshörnan träffade LB07 inför säsongen som då siktade på att bli Malmös bästa lag. Nu väntar division 3, vad tror du om framtiden för klubben?

– Jag ser positivt på framtiden annars hade jag inte gått hit. Klubben har ett långsiktigt tänk med fokus på unga och egna spelare. Dippen ner till div 3 ska inte bli långvarig, utan vi tittar uppåt igen.

Du är en vass målskytt, vad kan vi vänta oss i målväg när det nu vankas spel i trean?

– Jag vill fortsätta på samma spår som föregående år men det gäller att etablera sig i en ny klubb och miljö. Jag har inte satt upp något mål för hur många mål jag ska göra nästa säsong men vill bidra med så många som möjligt. Ett bra år skulle vara att utvecklas som spelare, men ett serieguld sitter aldrig fel!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Målsprutan lämnar Dalby- klar för LB07: “Det var dags att prova på spel på högre nivå igen”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.