Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Förde Ariana till trean- tar nu över lag i division 6: “Har fått många att höja på ögonbrynen”

Foto: Orient FC

Foto: Orient FC


Nesat Spahiu var huvudtränare för Ariana FC under säsongen som slutade i avancemang till division 3 för klubben. Ledningen valde dock att inte förlänga med Spahiu och många antog nog att ett uppdrag högt upp i seriesystemet skulle bli nästa uppdrag för den framgångsrika tränaren. Så blir inte fallet, nu står det klart att Spahiu i stället går in som huvudtränare i division 6-klubben Orient FC. Under årets säsong slutade Malmöklubben på en fjärdeplats i serien just bakom kvalplatsen uppåt. Spahiu själv förstår att beslutet att träna ett lag i sexan väckt en del reaktioner i fotbollskåne.

– Det stämmer att det har fått många att höja på ögonbrynen. Det har varit många samtal och sms idag där just den frågan ställts. Jag har fått ett par bud högre upp men jag har en lite speciell familjesituation som gör det lite svårt för mig under första halvan av nästa år att gå all in med fotbollen och sen har jag ett fotbollsprojekt som jag startat upp och kör individuell träning vilket kommer ta mycket av min tid , säger Spahiu som egentligen var inställd på ett lugnt 2021.

– Jag var inställd på att inte ta något lag alls efter Ariana men samtidigt vet jag att jag behöver fotbollen!

Att det inte blev någon fortsättning i Malmöklubben Ariana FC kändes lite speciellt då han lyckades föra laget upp i seriesystemet via en andraplats i serien som tog laget till trean utan att behöva kvala. Spahiu berättar att han gärna hade stannat kvar i klubben men att de valde att gå en annan väg.

– Man kände att man behövde ta ett beslut och tyvärr för min del så blev beslutet tråkigt. Jag ville köra ett år till med Ariana då det är en superfin förening, säger tränaren som trots uppbrottet fortsatt är på god fot med klubben.

– Jag hade en kort men underbar tid i föreningen, det är no hard feelings alls gentemot Ariana. Tvärtom skulle jag säga. Det skapades starka band mellan mig, föreningen och speciellt med Omid och Norrla som gör ett grymt bra jobb där. Jag önskar Ariana all framgång!

Nu blir det Orient FC i sexan i stället. Hur ser du på er trupp och hur är målsättningen på längre sikt för föreningen?

– Jag ska vara ärlig att säga att jag inte har så bra koll på den nuvarande truppen. Men av den info jag har fått så ska det finnas duktiga killar som vill något. Målsättningen är definitivt att ta steget upp från sexan. På längre sikt vill även Orient vara en förening att räkna med i Malmöfotbollen.

Inledningen i Orient FC blir till att börja med mest via skrivbordet för Spahius del då försäsongsträningen får vänta på sig på grund av rådande pandemi.

– Som resten av världen så drabbas vi. Fotboll är inte prio ett i någons liv idag och det ska det heller inte vara. Mänskligheten måste tänka på att överleva detta, hålla oss friska och ta ett par steg tillbaka för att komma starkare ur detta. När det ändå pratas fotboll så kommer vi följa rekommendationerna och göra det som krävs av oss för att minska smittspridningen.

Förutom att göra klart med Nesat Spahiu som huvudtränare så är även två ytterligare profiler klara för ledarstaben. Det rör sig som Nadjam Malik som senast kommer från Södra Sandby i division 4 samt Zaydoon Latoof. Latoof beskrivs som en av Malmös bästa talanger som vet vad som krävs för att utvecklas som spelare enligt Orient FC:s hemsida.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.