Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Behrang Safari klar för division 5- han är mannen bakom värvningsbomben

Foto: Privat

Foto: Privat


Under söndagen gjorde Behrang Safari sin sista match för Malmö FF när allsvenskan avslutades med seger hemma mot Östersund med klara 4-0. Därefter hyllades han av gamla lagkamrater och självaste tennisikonen Roger Federer innan han lämnade innerplan för sista gången som spelare på Eleda Stadion. Matchen igår var nämligen Safaris sista match som elitfotbollsspelare då han nu avslutar karriären 35-år gammal. Än vill han dock inte lägga all fotboll på is. Idag blev det nämligen officiellt att Safari kommer fortsätta spela boll och göra det för moderklubben Lunds SK i division 5 nästkommande säsong. Lunds SK:s huvudtränare tillika sportchef Nehar Maliqi är förstås överväldigad av lagets nya tillskott.

– Det är en sjuk värvning om man får använda dom orden, säger Maliqi och utvecklar hur den blev av.

– Safari pratade i en podd om att han kunde var sugen på att sluta cirkeln med att spela för Lunds SK. Därefter fick jag en hel del samtal och sms från folk som undrade om Safari skulle skriva på men där och då trodde jag inte på det och sa till dom att det nog inte skulle bli så.

Maliqi undersökte därefter saken vidare genom att själv ta kontakt med Safari då de är bekanta med varandra sedan tidigare.

– Jag hörde om han menade allvar med att avsluta cirkeln i LSK och då bekräftade han bara det han sagt i podden så då började jag verkligen hoppas på att det skulle bli av.

Det gick några veckor sen tog huvudtränaren kontakt med Safari på nytt för att höra om det fortsatt var aktuellt med en återkomst till moderklubben varpå dealen spikades.

– Hade verkligen inte förväntat mig att han skulle spela i Lunds SK så här direkt efter att han avslutat elitkarriären men samtidigt så vet jag att Safari är en ödmjuk och öppen person så helt oväntat var det inte.

Det finns ju en del klubbar på en högre hylla i Lund så som Lunds BK och Torns IF, fanns dessa med i diskussionerna?

– Det hade jag koll på att det inte var aktuellt för Safaris del då han kommer att jobba mycket utanför fotbollen. Han går in i samma agentfirma som Markus Rosenberg så tiden finns nog inte för spel på den nivån. Då passade LSK och division 5 bättre och vi får väl se hur mycket han spelar för oss nästa säsong, säger Maliqi och fortsätter.

– Det Safari har sagt till mig är att han kommer vara på plats så ofta han kan och så länge kroppen håller, det är hans ord. Vi tar det dag för dag, vecka för vecka så får vi se hur mycket det blir. Han kommer åtminstone vara en Lunds SK-spelare 2021 och för mig räcker det!

Spelar han gratis eller har ni redan smällt budgeten för 2021?

– Haha, han kommer tillbaka till sin moderklubb och det finns inte mycket ersättning att hämta hos oss eller i Lundafotbollen överlag heller för den delen. Man kunde önska att det fanns lite mer pengar att jobba med men så har det alltid varit tyvärr.

Safari har under i stort sett hela karriären spelat vänsterback men när det nu blir spel i division 5 kan det bli ett positionsbyte för legendaren.

– Det han har sagt till mig är att det är upp till mig att bestämma var han ska spela. Själv hade han nog föredragit en mittbacksroll så att han kan styra spelet lite därifrån. Man kan använda honom lite överallt skulle jag säga och med den kompetens och speed han har kommer han alltid vara femmans bästa fotbollsspelare utan tvekan.

Med Safari i truppen så kan vi räkna med Lunds SK i division 4 2022?

– Haha, vi ska vara med däruppe i alla fall men jag går inte ut med att vi kommer vinna för då kan jag få äta upp de orden senare vilket jag inte vill.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Behrang Safari klar för division 5- han är mannen bakom värvningsbomben

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.