Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fyra spelare skriver A-kontrakt med Malmö FF

Foto: Malmö FF


Melker Ellborg, Mubaarak Nuh, David Edvardsson och Noah Eile har skrivit på A-lagskontrakt med Malmö FF till och med 2022. Alla spelare flyttas upp från P19-laget.

Mubaarak Nuh

– Det är enormt kul. Att få ett A-kontrakt har hela tiden varit drömmen sedan jag kom till Malmö för två och ett halvt år sedan. Så nu är målet att bara kriga på och försöka ta en startplats.

– Mubaarak är en väldigt spännande spelare som har sina spetsegenskaper i offensiven. Han är teknisk, duktig en mot en och har också mognat mycket de senaste åren. Vi hoppas att han genom kontinuerlig träning med A-truppen blir redo för att ta en plats i laget, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

David Edvardsson

– Det känns riktigt kul. Jag kom hit som 16-åring och har jobbat för det här ända sedan dess. Jag ser mig själv som en kombinationsspelare som har bra passningsspel och kan vinna tillbaka bollen.

– David är en tvåvägsspelare som både är en hårt jobbande lagspelare samtidigt som han har en fin passningsfot. Det är en välutbildad spelare som behöver det här sista steget för att bli redo för seniorfotboll, och vi hoppas naturligtvis att det blir här i MFF, säger Daniel Andersson.

Melker Ellborg

– Det känns fantastiskt roligt att skriva på för en så här stor klubb. Att få träna med de här spelarna varje dag och fortsätta utvecklas med hjälp av ledarstaben känns inspirerande.

– Melker är en väldigt ambitiös målvakt med bra storlek och han har redan varit uppe i A-truppen och gjort bra ifrån sig. Han har en fin säsong bakom sig i P19 och kan förhoppningsvis bli ytterligare en målvakt som kan gå från våra ungdomslag till spel i A-laget, säger Daniel Andersson.

Noah Eile

– Jag har spelat i klubben sedan jag var tolv år och hela tiden haft MFF som favoritlag, så det känns otroligt stort att skriva på ett A-kontrakt. Jag skulle säga att jag är en snabb mittback som är bra med bollen, men jag kan också försvara bra och rikta in mig på det defensiva spelet när det behövs.

– Noah är en modern mittback som är duktig både i försvarsspelet och spelet med fötterna. Han har haft lite otur med sjukdomar och skador under året, men det är en talangfull spelare som vi hoppas kan ta stora kliv hos oss, säger Daniel Andersson.

Text och bild: Malmö FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.